Atlétika
Krizsán Xénia

Rg: sikeres bemutatót tartott Pigniczki Fanni és az olimpiai bajnok Linoj Asram

Publikálva: 2021.11.14 Frissítve: 2021.11.14 Ritmikus gimnasztika

Az újdonsült olimpiai bajnok ritmikus gimnasztikázó, az izraeli Linoj Asram a 21 év után magyar olimpiai kvótát szerző Pigniczki Fannival tartott sikeres workshopot a Mom Sportban.

Linoj Asram olimpiai bajnok szerint sikere kulcsa a csapatmunka és az edzőjével való szoros együttműködés. Az izraeli ritmikus gimnasztikázó erről szombaton a Pigniczki Fannival közösen tartott budapesti bemutató és továbbképzés után beszélt.

– Minden megváltozott az olimpiai aranyérem óta. Az emberek, amikor meglátnak, akár autóval is félreállnak, megállítanak, és elmondják, hogy velem együtt sírtak, amikor nyertem – mondta Izrael első női olimpiai bajnoka szombaton a Fannival közösen tartott budapesti bemutató és továbbképzés után.

Edzője, Ajelet Zusszman hozzátette, az országban jelenleg Asram az első számú sportoló, „mindenki szeretne egy kicsit belőle”.

Asram elárulta, hogy a tokiói olimpia előtt heti hat alkalommal reggel hat órától este nyolcig keményen gyakoroltak az edzőjével. A fiataloknak azt üzente, hogy figyeljenek az edzőjükre, mert csak az ő segítségével érhetik el a céljaikat.

– Óriási megtiszteltetés, hogy közösen tarthattunk bemutatóedzést, nem gondoltam volna, hogy ez valaha megtörténik – mondta az olimpikon Pigniczki Fanni.

Az MTK sportolója révén 21 év után szerepelhetett magyar ritmikus gimnasztikázó az olimpián. Az októberi világbajnokságon egyéni összetettben 14. helyezett Pigniczki két hét múlva a spanyol bajnokság döntőjében búcsúztatja régi gyakorlatait. Mint mondta, váratlanul érkezett a meghívás, amelynek örömmel tesz eleget.

Az MTK Budapest és a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség szervezésében szombaton délelőtt zárt körű bemutatóedzésen vehettek részt a fiatalok, majd délután a junioroknak és a felnőtteknek tartott mesterkurzust a két nemzetközileg is elismert versenyző.

– Nagy élmény itt lenni a kicsikkel, bízom benne, hogy valamennyit tudok nekik segíteni pályafutásuk ezen szakaszában – nyilatkozta Asram. Hozzátette, nem volt kiemelkedően tehetséges, viszont rendkívül motivált, nagyon szeret versenyezni, és amikor kiáll a szőnyegre, automatikusan mennek a jól begyakorolt mozdulatok.

Ajelet Zusszman elmondta, igazán szeret Asrammal dolgozni, mert hallgat a tanácsaira, és odafigyel arra, amit mond.

– A fiataloknak azt tudom tanácsolni, dolgozzanak keményen, figyeljenek az edzőjükre, segítsék egymást, tanuljanak a kudarcokból, és akkor bármi lehetséges – tette hozzá.

Hihetetlen érzés volt ott állni Linojjal a színpadon, néha még én magam is oldalra pillantottam, hogy tényleg itt van-e mellettem egy olimpiai bajnok – jegyezte meg Fanni. – Régóta figyelemmel követem a pályafutását, és bár eddig nem igazán volt alkalmunk jobban megismerni egymást, most végre erre is sor kerülhetett. A hivatalos program mellett városnézésre és vásárolni is elmegyünk.

Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ Technikai Bizottságának és az MTK Budapest szakosztályának elnöke úgy fogalmazott az eseményről, hogy:

– Amikor Linoj megnyerte az olimpiát, azonnal felmerült bennem a gondolat, hogy meghívjuk őt és edzőjét, ugyanis évek óta jó viszonyt ápolunk velük és a teljes izraeli szövetséggel. Nagyon örülök annak, hogy eleget tettek a kérésnek, és eljöttek ide hozzánk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ettől az egy órától jelentősen javulnak az egyéni teljesítmények, inkább az élmény, az attitűd az, ami segítheti a versenyzőket, hogy látják azt, hova juthatnak el.

(MTI, MATSZ)
(Fotók: Freschli József/MATSZ)
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!