Kézilabda
Kobela Tamara

Rg: remekül sikerült Kocsis Evelin premierje a felnőttek új „színházában”

Publikálva: 2022.04.13 Frissítve: 2022.04.13 Ritmikus gimnasztika

Kocsis Evelin nagyszerűen szerepelt élete első felnőtt-világkupaversenyén Szófiában; az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója értékes tapasztalatokat szerzett és bizakodva tekint a folytatásra.

Az MTK Budapest junior Eb-bronzérmes ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin kiválóan teljesített a múlt hét végén rendezett szófiai világkupa-versenyen, és az összetettben elért ötödik helye mellett három szerrel is fináléba jutott, melyek közül a legjobb eredményt labdával vívta ki: az előkelő negyedikként zárt.

Klubunk kitűnőségének pályafutásában újabb mérföldkövet jelentett ez a megméretés, hiszen első alkalommal szerepelt a felnőttek között rangos nemzetközi viadalon.

– Nagyon vártam ezt a versenyt, hiszen kíváncsi voltam a felnőttmezőnyre – kezdi élménybeszámolóját Evelin. – Bár nem jellemző rám, most mégis eléggé izgultam. Ezzel együtt végig nagyszerűen éreztem magamat. Összességében jól sikerültek a gyakorlatok, de persze, még sok javítanivaló akad. Mivel nem voltam még felnőttvilágkupán, nem ismertem az erőviszonyakat. Azt viszont tudtam, hogy az erősebb országok közül többen is hiányoznak, így egy finálét mindenképpen szerettem volna. Örülök, hogy három lett belőle.

Evelin szerint a felnőttmezőnyben már sokkal inkább érződik a profizmus, mint a juniorok között. Számára ez volt az egyik legszembetűnőbb korosztályok közötti különbség a bolgár fővárosban.

– Hátul teljesen más a levegő. Az idősebbeknek gondosan kialakított bemelegítésük van, és mindent terv szerint végeznek. Minden versenyen tudják, hogy pontosan mit és hogyan akarnak csinálni, azaz profik és nagyon rutinosak. Számomra ez a verseny remek visszajelzés volt, hogy jó úton haladok.

A viadalon az új szabály szerint pontozták a lányokat, amelynek dióhéjban a lényege, hogy a versenyzőknek nagyobb figyelmet kell fordítsanak a kivitelezésre és a művészi elemekre. A változás az első benyomások alapján kedvez Evelinnek.

– Eddig nem játszott ekkora szerepet a színház, most minden egyes mozdulatot igyekszünk hangsúlyozni. Én szeretem előadni a dolgokat, és mindig mondták, hogy ez az egyik erősségem, valamint a belső mozgásom is nagyon jó. Próbálom mindezt ki is használni. Az új szabályt tekintve egyébként nem minden ország gondolkodott előre a gyakorlatkészítésnél. Nálunk Erika (Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ Technikai Bizottságának és az MTK szakosztályának elnöke – a szerk.) nagyszerűen kitalált mindent, az edzők pedig – Gelle Noémi, Koch-Tiringer Timi és Lauber Zsófiék –  végtelenül kitartóak voltak velem. Bár rengeteg hibával, nehézkesen indult az új szabály kigyakorlása, a felkészítők hittek bennem, és igazi csapatmunkával sikerült elindulni az úton. Most elkezdődött a világkupa-sorozat, következőnek Bakuban állunk szőnyegre, és reméljük a legjobbakat.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!