Atlétika
Nemes Rita

Rg: rangos megméretések Törökbálinton

Publikálva: 2023.06.29 Frissítve: 2023.06.29 Ritmikus gimnasztika

Rangos nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyt rendez az MRGSZ és az MTK Budapest Törökbálinton; a legjobb hazai juniorok is szőnyegre lépnek.

Június 29-én és 30-án a Törökbálinti Sportcsarnokban két rangos ritmikus gimnasztika viadal zajlik: a FIG International RG Cupot a juniorok számára a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a Gedeon Cupot a felnőttek részére az MTK Budapest rendezi. 

A magyar junior együttes kéziszercsapatot az MTK-ból Antal Panni, Grek Fruzsina, Rakamazi Vivien, Horváth Boglárka, Kőszegi-Koháry Georgina, valamint a Grácia Fair SE-s Szolnoki Melinda alkotja, míg junior egyéniben klubunkból Vukmir Elena, Barkóczi Boglárka és a Hegyvidék SE-s Hagymási Kíra mutatkozik be. A felnőtteknél Gyulai Blanka és Wiesner Hanna is indul az MTK-ból. A juniorok a korosztály világbajnokságára is készülnek az eseményen. 

– A junioroknál az egyéni versenyzőknél team és szerenkénti eredményhirdetés lesz, míg az együttes kéziszercsapatoknál összetett és szerenkénti – idézi a hazai szövetség közleménye Kovács Andrea versenyigazgatót. – Külön érdekesség, hogy egy vb-dobogóra esélyes együttes, az azeri juniorcsapat a versenyen végzi el az utolsó simításokat a vb-felkészülés szempontjából, valamint a viadal utáni pár napos budapesti edzőtáborban. A junior viadal mellett egy rendhagyó felnőtt egyéni versenyt is rendezünk, amelyen kizárólag szerenként hirdetünk eredményt, így bárki megteheti, hogy csak kevesebb kéziszerrel indul, nem mind a néggyel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!