Atlétika
Krizsán Xénia

Rg: Pigniczki Fannira pihenés vár az olimpia után

Publikálva: 2021.08.10 Frissítve: 2021.08.10 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni hazaérkezett a tokiói olimpiáról, és egy rövid ideig nem is megy a terembe.

Az olimpiai delegációt szállító repülőgéppel edzője, Gelle Noémi társaságában hazaérkezett Pigniczki Fanni is, aki a huszadik helyet szerezte meg a ritmikus gimnasztika selejtezőjében Tókióban, így döntőbe ugyan nem került, de  helyezését tekintve ugyanúgy zárt, mint huszonegy évvel ezelőtt Fráter Viktória a sydney-i ötkarikás játékokon. Az MTK Budapest sportolója rengeteg élménnyel gazdagodott Japánban.

– Elképesztő és hihetetlen nagy élmény volt kint lenni egy ekkora rendezvényen. Persze Európa Játékokon már részt vettem, emellett természetesen a világ-és Európa-bajnokságok is nagy élménynek számítanak, de egy olimpia mindent felülír – ecsetelte Fanni, aki hozzátette, jó volt hazaérkeznie ennyi távollét után. A 21 éves kiválóság értékelte az olimpián nyújtott teljesítményét is:

– A gyakorlataimmal összességében elégedett vagyok, bár hibák be-becsúsztak, emiatt nem ment olyan jól, mint az Európa-bajnokságon, de a felkészülésbe mi mindent beletettünk.

Fanni most kisebb pihenőre vonul.

– Most csak pihenni fogok, se tanulnom nem kell, se pedig edzésre mennem. Legközelebb majd augusztus harmincadikán megyek a terembe, ekkor pedig már az októberi világbajnokságra készülök.

(MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!