Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Rg: Pigniczki Fanni számára édes teher az olimpia utáni népszerűség

Publikálva: 2021.10.01 Frissítve: 2021.10.01 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest olimpikon ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni legutóbb a Magyar Kupán remekelt, és az idén még világbajnokság is vár rá.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni a múlt hét végén a törökbálinti Magyar Kupán lépett szőnyegre. Nem meglepetés, hogy olimpikon sportolónk minden szerrel és összetettben is legjobbnak bizonyult. A kérdés nem is a siker volt, hanem hogy a tokiói ötkarikás játékok utáni háromhetes pihenést követően mennyire tud visszarázódni a versenyzésbe.

– A verseny előtt kicsit izgultam, mert a felkészülés most rövidebb volt – mondja Fanni. – Úgy érzem, jól sikerültek a gyakorlataim, de mivel már az olimpiai előtt kigyakoroltam őket, inkább csak a mentális részre kellett figyelnem. A kupa előtt pont azon gondolkoztam, hogy az elmúlt félévben annyi nehéz versenyen szerepeltem az olimpiai kvalifikáció miatt, hogy azok után már biztosan nem fogok annyira izgulni, ha szőnyegre kell lépni. De hiába itthon volt a verseny, ugyanúgy éreztem a drukkot, és csak arra törekedtem, hogy kihozzam magamból a legtöbbet.

Fanni most hétvégén a spanyol bajnokságban vendégszerepel, aztán a következő nagy megméretése már lehet, hogy az október végi világbajnokság lesz Japánban.

– A jövő héttől már csak a vébére fogok készülni, és bizakodom, hogy ott is mindent ki tudok adni magamból – nyilatkozta a kiválóságunk, akinek az életet nem forgatta fel teljesen az olimpiai remeklés, de egy-két változáshoz azért hozzá kell szoknia.

– Magamra nem tekintek másképp, a baráti és a családi kapcsolataim sem változtak. Annyi, hogy sokkal több megjelenésem van, és például a legutóbbi versenyen is sokan jöttek oda hozzám fotóért vagy aláírásért. Ez viszont édes teher számomra, és igyekszem felelősségteljesen viselni.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!