Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Rg: Pigniczki Fanni remek formában várja a kezdést Tokióban

Publikálva: 2021.08.05 Frissítve: 2021.08.05 Ritmikus gimnasztika

Magyar idő szerint péntek hajnalban az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni is bemutatkozik a tokiói olimpián.

Egyre jobban érzi magát, és egyre jobb formába kerül a 21 év után a ritmikus gimnasztikában olimpiai kvótát szerző Pigniczki Fanni – erről edzője Gelle Noémi számolt be. A szakember elmondása szerint az MTK Budapest sportolója már a csütörtöki pódiumedzés előtt izgatott volt.

 – Fanni gyermekkora óta, amióta elkezdte ezt a sportot, erre az alkalomra vár, hogy olimpián képviselje hazáját és megmutassa magát. Maximálisan sikerült az akklimatizálódás, semmiféle nehézségbe nem ütköztünk eddig – szerencsére.

A tréner hozzátette, sikerült mindkettőjüknek átvenni az olimpiai hangulatot, ráadásul a versenyekkel felduzzasztott elmúlt időszak miatt az ellenfeleket is megfelelően ismerik. Emellett élénk a 2019-es ritmikus gimnasztika világbajnokság emléke, melyen gyakorlatilag a teljes mezőny részt vett.

– Fanni mentálisan is rendben van, igyekszem rá nem nagy terhet pakolni. Ha csak azt kérem, hogy hozza ki magából a legjobbat, és csinálja meg a gyakorlatait úgy, ahogyan tudja, ne pedig azt figyelje, hogy hol vagyunk – tudja ő ezt anélkül is –, akkor fejben nem lehet gond. Ezt már otthon is átbeszéltük.

Ezt erősítette meg Fanni is:

– Jól érzem magam, kellett egy kis idő, míg hozzászoktam a körülményekhez, de azt gondolom, hogy ez sikerült. Összességében elmondhatom, hogy minden rendben.

Sportolónknak a pódiumedzés is jól sikerült.

– Nagyon jól éreztem magam a pódiumon, szerintem jók voltak a gyakorlataim. A körülmények is minden igényt kielégítenek, a szőnyeg, a fények, minden. Motiváltnak éreztem, illetve érzem magam, várom a versenyt, ahol minden tőlem telhetőt megteszek, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak.

Fanni magyar idő szerint péntek hajnalban 3 óra 26 perckor mutatkozik be a tokiói szőnyegen – előbb labdával.

(MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!