Tenisz
Babos Tímea

Rg: Pigniczki Fanni negyedik, a junior Kocsis Evelin aranyérmes lett Tel-Avivban

Publikálva: 2021.07.18 Frissítve: 2021.07.18 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói közül Pigniczki Fanni - szalaggal - negyedik hellyel hangolt az olimpiára, míg Kocsis Evelin is ezzel a szerrel nyert a juniorok között Tel-Avivban.

Nagyszerűen teljesítettek az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói az izraeli Tel-Avivban rendezett Grand Prix-versenyen. Az olimpia előtti utolsó viadalán szereplő Pigniczki Fanni három szerrel is fináléba jutott. Karikával 25.600 ponttal a hatodik, labdával 25.800-zal a nyolcadik pozícióban zárt, szalaggal pedig épphogy lecsúszott a dobogóról, 21.450 ponttal az előkelő negyedik helyen végzett.

A felnőtt együttes kéziszercsapat négy MTK-versenyzővel, Fodor Nadinnal, Mészáros Mandula Virággal, Fekete Anitával és Urbán-Szabó Mónikával (mellettük Farkas Júlia és Somhegyi Réka volt a csapat tagja) utazott ki a helyszínre, és mindkét fináléban javított a  selejtezőbeli pontszámához képest, 5 labdával 36.900, míg 3 karika és 2 pár buzogánnyal 35.550 pontot gyűjtött be, így mindkét szerrel ötödik lett.

A junioroknál szombaton a buzogány és a szalag megméretéseit tartották a GP-vel egyidőben megrendezett izraeli korosztályos nemzetközi versenyen négy MTK-ígérettel. Buzogánnyal Krasznay Blanka 21.250 ponttal a negyedik helyen végzett, szalaggal 17.350-nel az ötödik lett. Buzogánnyal Gyulai Blanka hatodikként 19.500 ponttal fejezte be a viadalt.

A nap legjobb eredményét a junior Eb-bronzérmes Kocsis Evelin szállította, aki 19.500 ponttal megnyerte a juniorok szalag döntőjét, a magyar juniorcsapat pedig végül második lett. Korábban Vörös Szonja a karikára 18.050 (7.hely), a labdára pedig 20.350 (5. hely) pontot kapott, Evelin labdagyakorlata 23.800 pontot ért, amivel ezüstérmet szerzett, Gyulai Blanka karikagyakorlatát pedig 16.100-zal  jutalmazták a bírók.

– Pigniczki Fanni negyedik helye nagyon dicséretes, bár már a pénteki nap is az volt, hogy három döntőt szerzett – értékelt Deutsch-Lazsányi Erika a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben az MTK Budapest szakosztályának elnöke. – Jó főpróba volt ez az olimpiára, de természetesen még mindig van mit javítani. A következőkben óránként fogunk átállni a japán időre, hogy szervezetének ne legyen akkora trauma az átállás, mire Tokióba ér. Az izraeli versenyen mindenkivel meg voltam elégedve, a juniorokkal is, hiszen Evelinnek lett egy arany- és egy ezüstérme egyéniben, míg a juniorok csapatban másodikok lettek, így mindenki éremmel térhet haza.

Forrás: MATSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!