Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: Pigniczki Fanni már senkinek nem adná át a kvótás helyét

Publikálva: 2021.05.20 Frissítve: 2021.05.20 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni a világkupa-sorozat utolsó, pesarói állomásán őrizné meg az olimpiai kvalifikációt jelentő összetett harmadik helyét.

A ritmikus gimnasztikázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának utolsó állomása, Pesaro következik az MTK Budapest kitűnősége, Pigniczki Fanni számára a jövő hét végén. Sportolónk az eddigi három helyszínen – Szófia, Taskent, Baku – remekül teljesített, ennek köszönhetően őrzi a tokiói kvótát jelentő harmadik pozícióját.

Fanni a szövetségnek adott interjújában elmondta, mind fizikálisan, mind mentálisan nagy igénybevételt jelent számára a sorozatterhelés, ugyanakkor azt is hozzátette, előzetesen rosszabbra számított.

Versenyzőnk úgy érzi, a legutóbbi bakui viadalra picit elfáradt, ezzel együtt nagy sikert ért el azzal, hogy egyéni szer döntőjébe kvalifikálta magát. Fanni szerint az eredményeihez nagyban hozzájárul, hogy a hétköznapokban ki tud kapcsolni, ahogyan fogalmazott, nem ez határozza meg a mindennapjait.

–  Összességében elmondható, hogy mindhárom eddigi versenyen jól teljesítettem – nyilatkozta Fanni. – Voltak ugyan hibáim, de ezeken fokról-fokra igyekszünk javítani. Az első két megmérettetés, Szófiában és Taskentben különösen jó volt, a harmadikra picit visszaestem, ugyanakkor ott sikerült bejutnom egy egyéni döntőbe, ami életem első fináléja volt, és ez nagyon jelentőséggel bírt. A kvalifikáció szempontjából sokat jelent, hogy jó helyen vagyok, és ezt a pozíciót nem is szeretném átadni senkinek.

Mint ismeretes, az ötkarikás játékokon való részvételre két esély nyílik. Az egyik ez a világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A négy állomásból álló világkupán a három legjobb összetettben elért helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez kvótát.

Az utolsó világkupa-viadalt május 28. és 30. között rendezik az olaszországi Pesaróban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!