Atlétika
Jankovics Dániel

Rg: Pigniczki Fanni lábtörés miatt került kényszerpihenőre

Publikálva: 2022.02.18 Frissítve: 2022.02.18 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest olimpikon ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni a hét elején edzésen lépett rosszul, melynek következtében eltört a lábközépcsontja.

Gipszben, mankóval jár a napokban az MTK Budapest olimpikon ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni, aki a hétfő esti edzésén szenvedett lábsérülést.

– Sajnos rossz mozdulattal ráléptem a labdára, és eltört az ötös lábközépcsontom – tájékoztat a sportolónő. – Először csak megijedtem, mert rögtön feldagadt, és éreztem, hogy ez most nem kis dolog. Aznap a röntgen csak repedést mutatott, így még lábon mentem haza, másnap reggel azonban már egyáltalán nem bírtam ráállni. Az MR-vizsgálatból kiderült a törés, szerdán pedig egy hétre fekvőgipszet kaptam. Eltörve eddig csak az egyes bordám volt, azzal két hónapot hagytam ki. A lábammal volt már probléma. Például, amikor a világbajnokság előtt kiderült, hogy letörött csont van benne. De az a jobb volt, most a ballal történt a baleset.

A félresikerült mozdulat miatt Fanninak és felkészítőinek alaposan át kellett tervezni a következő pár hónap programját.

– A felkészüléssel haladtunk, de nemrég tértem vissza Covidból, így még nem álltam versenykészen. Egyelőre lemondtuk a februári, valamint márciusi versenyeket, és valószínű, hogy ezt kell tegyük néhány áprilisival is. A tervek szerint a gipszet jövő hét szerdán leveszik, és öt hétre járócsizmát kapok. Az orvosok szerint hat hétbe telik, amíg fokozatosan újra el tudom kezdeni terhelni. De fogok járni kezelésekre, így remélem, hogy ezen a folyamaton gyorsítani is tudunk.

Fanni fő versenyének az első félévben a júniusi, Tel-Avivban esedékes Európa-bajnokság számít, de a kontinensviadalt viszonylag szorosan követi az Universiadé és a Világjátékok is.

– Aggodalom nincs bennem a nagy versenyek kapcsán, hiszen, ha az állapotom engedi, akkor tisztességesen fel fogok készülni, ha pedig nem, akkor a sors így szerette volna, nekem pedig más, újabb célokat kell kitűznöm.

A kiváló rg-s az otthonában töltött egy hétben sem tétlenkedik. A kényszerpihenőt az egyetemi beadandóinak írásával és intenzív nyelvtanulással múlatja.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!