Kézilabda
Szőke Szonja

Rg: Pigniczki Fanni két szer után a 10. helyen áll a világbajnokságon

Publikálva: 2021.10.27 Frissítve: 2021.10.27 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest olimpikonja, Pigniczki Fanni két remek gyakorlattal kezdte meg szereplését a Japánban zajló ritmikus gimnasztika-világbajnokságon, és az összetett selejtező 10. helyéről várja a folytatást.

Szerdán az egyéni viadallal megkezdődött a japán Kitakyushu városában a ritmikus gimnasztikázók világbajnoksága, melyen az MTK Budapest olimpikonja, Pigniczki Fanni két szerrel lépett szőnyegre.

Sportolónk a karikagyakorlatára 23.600 pontot kapott, a labdagyakorlatát pedig 24.450 pontra értékelték a bírók. Fanni ezzel mindkét szerrel az élmezőnyben, a 11. helyen zárt a 63 fős selejtezőben, a szerenkénti döntőben azonban csak a legjobb nyolc küzdhet tovább.

Kiválóságunknak viszont arra minden esélye megmaradt, hogy kvalifikálja magát a szombati összetett fináléba, melybe 18 versenyző jut be. Fanni a két gyakorlata után 48.050 ponttal az összetett selejtező 10. helyéről várja a csütörtöki folytatást, amikor is a buzogány-, valamint a szalaggyakorlatok következnek.

Közeledik az együttes kéziszer-válogatott bemutatkozása is, melyben Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág és Urbán-Szabó Mónika szerepel a klubunkból, mellettük Farkas Júlia, valamint Somhegyi Réka tagja a csapatnak. A lányok selejtezőjét pénteken rendezik, és ide kapcsolódik a hír, hogy a tokiói olimpiai bajnok bolgár együttes visszalépett a megméretéstől, miután egyik versenyzőjük megsérült. A visszalépés nyomán a címvédő és eleve favoritnak számító orosz egység gyakorlatilag rivális nélkül maradt, mivel a tokiói egyéni olimpiai aranyérmes Linoy Ashramot is felvonultató izraeli csapat a múlt hónapban jelentette be, hogy nem utazik el Japánba.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!