Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: Pigniczki Fanni két bronzéremmel kezdte a Világjátékokat (VIDEÓK)

Publikálva: 2022.07.13 Frissítve: 2022.07.13 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni remekelt a Világjátékokon a ritmikus gimnasztikázók első versenynapján, és karikával, valamint labdával is bronzérmet szerzett.

Nagyszerűen szerepelt az egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékok keddi napján az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni.

Olimpikon kiválóságunk előbb a karika döntőjébe az ötödik, a labda fináléjába a harmadik legmagasabb pontszámmal került be, aztán a karikás pozícióján még sikerült javítania.

Fanni a karika fináléjában 33.650 pontot érdemelt ki, ezzel bronzérmet szerzett a bolgár Boryana Kaleyn (34.400) és az olasz Sofia Raffaeli (34.350) mögött.

A labda döntője hasonlóan jól sikerült sportolónknak, akinek ott 32.550 pont lett a jutalma, így újabb bronzéremnek örülhetett. Ebben a fináléban az izraeli Daria Atamanov (34.900) nyert, és Raffaeli (33.650) lett a második.

– Ezt még most sem merem elhinni. Sportpályafutásom, sőt a magyar ritmikus gimnasztika történetében fontos mérföldkő ez a Világjátékok. Mindkét gyakorlatom lehetett volna még jobb, de ne legyünk telhetetlenek – összegzett boldogan a Nemzeti Versenysport Szövetségnek Fanni, mint az első magyar rg-s, aki olimpiára és Világjátékokra is kijutott.

Fanni karikagyakorlata:

Fanni labdagyakorlata:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!