Kézilabda
Dakos Noémi

Rg: Pigniczki Fanni Izraelben tartja az olimpia főpróbáját

Publikálva: 2021.07.09 Frissítve: 2021.07.09 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, az olimpiai felkészülés hajrájában még Izraelben versenyez, aztán megkezdi átállását a tokiói időre.

Az MTK Budapest olimpiára készülő ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni 21 év után képviseli a magyar színeket a sportágban ötkarikás játékokon. Sportolónk az utolsó hetekben már csak a tokiói megméretésre fókuszál.

– Most már elmondhatom, hogy teljességgel tudatosult bennem a kvótaszerzés ténye, azóta folyamatosan készülünk itthon, mostanra pedig elérkeztünk az edzések végső fázisához. Így a közeljövőben szinte csak otthon, illetve a teremben tartózkodom, ezzel egyfajta karantént, buborékot is teremtve magunknak.

Fanni az edzések monotonitását megtörve jövő héten Izraelbe utazik felkészülési versenyre, majd július 29-én indul Tokióba.

– A folyamatos tréningek mellett jövő héten Holonba utazunk versenyre, amelyen szeretném bemutatni a megerősített gyakorlataimat. Az edzőimmel megnézzük, hogy mennek versenykörülmények között. Az ezt követő két hétben pedig elkezdünk átállni a tokiói időre, korábban jövök edzésre, korábban is végzek majd, szimulálva ezzel a távol-keleti napjaim időrendjét.

Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának, egyben klubunk szakosztályának elnöke elmondta, bár nagy reményekkel vágtak neki a kvalifikációs sorozatnak, mégis elképesztő eredmény Fanni sikere.

– Maga a kvalifikációs sorozat rendkívül nehéz volt, ezzel együtt hatalmas siker, hogy Fanni megszerezte a kvótát az olimpiára, főleg annak tudatában, hogy a világkupa-sorozatból kisebb hullámvölgy után érkeztünk meg. Fanni azonban maximális profizmussal állt az Eb-hez, és elképesztő koncentrációról tanúbizonyságot téve, végül kiharcolta a kvalifikációt.

A szakember bíróként vesz részt az ötkarikás játékokon, amelyen többek között Fanni gyakorlatát is pontozza majd.

– 2019-ben kaptuk az értesítést a világbajnokság után, hogy a ciklusban végzett bírói tevékenységem alapján kiválasztottak Tokióba, a bírák közé, ahol a művészi panelban fogok dolgozni. Meglepetésként ért a dolog, de nagy boldogsággal tölt el. Fannit is pontozhatom majd, ez újdonság, korábban ugyanis csak olyan pontozók ülhettek a panelban, akiknek a versenyzője nem volt érintett a viadalon. Ezzel együtt én ott, mint a nemzetközi szövetség bírója leszek jelen. Természetesen azt kívánom Fanninak, hogy olyan gyakorlatokat mutasson majd be, mint Várnában. Akkor ebből jó eredmény születhet.

(Forrás: matsz.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!