Tenisz
Babos Tímea

Rg: Pigniczki Fanni is útra kel Tokióba

Publikálva: 2021.07.29 Frissítve: 2021.07.29 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni csütörtök este indul el a tokiói olimpiára.

Pigniczki Fanninak köszönhetően 21 év után újra szerepel magyar versenyző ritmikus gimnasztikában az olimpián. Az MTK Budapest kiválósága csütörtök este edzője, Gelle Noémi társaságában indul az ötkarikás játékok helyszínére, Tokióba.

Sportolónk felkészülésének utolsó állomása az izraeli Grand Prix-viadal volt, amelyen értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

– Holonban sikerült beversenyezni azokat az újdonságokat, amelyeket a gyakorlataimba terveztünk. Kisebb hibáim ugyan voltak, de a fennmaradó időben sikerült ezen javítani. Nagyon hasznos tapasztalatokat szereztem.

Fanni az izraeli versenyt követően egyesületünk városmajori sportcsarnokában edzett, és folyamatosan igyekezett a tokiói időszámításra átállni.

– A múlt héten már többször is reggel hattól kezdtük az edzéseket, ezen a héten már hajnal négykor. Kicsit küszködök ezzel a korai kezdéssel, de igyekszem átállni. Az edzéseink metódusa, felépítése már nem változik, ez könnyebbséget jelent.

Fanni a hivatalos információkon kívül igyekszik minden létező közösségi csatornán is begyűjteni a tudnivalókat, mi az, ami kint várja, mire kell felkészülnie, hogy lehetőleg semmi se érje váratlanul.

– Követem a kinti eseményeket, információkat, a magyar csapat szereplését. Őszintén szólva nagyon motivál az, amikor hajnalban felkelek, látom az eredményeket, hogy ki, mit ér el a versenyeken. Ez is erősíti a tudatot, hogy nem vagyok egyedül, pozitív töltetet ad.

Fanni csütörtök este edzőjével, Gelle Noémivel utazik Tokióba, míg Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben klubunk szakosztályának elnöke, aki a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) égisze alatt bíróként vesz részt az ötkarikás játékokon, később indul Japánba.

(MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!