Kézilabda
Andróczki Flóra

Rg: Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is összetett döntős az Eb-n

Publikálva: 2023.05.19 Frissítve: 2023.05.19 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is ott lesz a Bakuban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság összetett döntőjében.

Miután csütörtökön az MTK Budapest kiválósága, Pigniczki Fanni karikával és labdával is magabiztosan jutott fináléba a Bakuban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, pénteken a szalag és a buzogány selejtezőit rendezték az azeri fővárosban.

Buzogánnyal Fanni a 15. helyen végzett, míg szalaggal a 14. lett, klubunk másik egyéni versenyzője, Wiesner Hanna buzogánnyal a 23., szalaggal a 18. pozícióban zárt.

Az egyéni összetett versenyben Fanni 93.000 ponttal az előkelő 9. helyen végzett, Hanna pedig 85.000 ponttal a 22. helyet érdemelte ki. Ez azt jelenti, hogy az Eb 24 fős összetett fináléjában mindkét lánynak szurkolhatunk szombaton, emellett Fanni a karika és a labda döntőjében is érdekelt lesz.

További megsüvegelendő teljesítmény, hogy az úgynevezett egyéni csapatversenyben (melyben Fanni és Hanna három legmagasabb pontszámát vették figyelembe) a magyarok a hetedik helyen fejezték be a viadalt (233.150), így az augusztusi, valenciai kvalifikációs világbajnokságon két versenyző képviselheti hazánkat. A vb-re Fanni már korábban kvalifikált.

(Fotók: Simone Ferraro/European Gymnastics)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!