Atlétika
Nemes Rita

Rg: Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna kezdésre kész a szófiai világkupán

Publikálva: 2021.03.25 Frissítve: 2021.03.25 Ritmikus gimnasztika

Szófiában kezdődik a ritmikus gimnasztikázók négy állomásból álló olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozata; péntektől az MTK Budapest két kiválóságának, Pigniczki Fanninak és Wiesner Hannának szoríthatunk.

Az MTK Budapest két ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is szőnyegre lép a pénteken rajtoló szófiai világkupaversenyen. A világkupa-széria első állomása Fanni számára különös jelentőséggel bír az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

A versenykiírás szerint a viadal március 26-án a selejtezőkkel indul, másnap folytatódik, míg március 28-án a szerenkénti finálékat rendezik, melyekbe a legjobb nyolc versenyző jut. Mindkét sportolónk mind a négy szerrel érdekelt lesz.



Deutsch-Lazsányi Erika, a szövetség technikai bizottságának és az MTK Budapest elnökének tájékoztatása szerint az olimpiai kvalifikáció megszerzésére két esély nyílik a következő hónapokban: az egyik a világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A világkupa négy állomásból álló versenysorozat, melyen a három legjobb összetettben elért helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, melyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult sorrendben az első három helyezett rg-s szerez tokiói kvótát. Szófia után Taskent, Baku és Pesaro következik. A várnai Európa-bajnokságot júniusban rendezik, és ott is az egyéni összetett eredmény számít.

– Nincs más választásunk, mint alkalmazkodni ahhoz a helyzethez, amelyet a világ diktál, és helyt kell állnunk a Nemzetközi Tornaszövetség kvalifikációs versenyén, akármilyenek is a körülmények a pandémia miatt – mondta Deutsch-Lazsnyi Erika. – Az elmúlt másfél évünk a világbajnokság óta arról szól, hogy Fanni számára tényleg nemcsak álom, hanem valóság is lehet az olimpiai kvóta megszerzése. Úgy vélem, Fanni felkészült, az elmúlt időszakban ezzel kelt, ezzel feküdt, és mindent megtett az edzéseken, hogy sikeres gyakorlatai legyenek.

RITMIKUS GIMNASZTIKA-VILÁGKUPA, SZÓFIA
(magyar idő szerint)

Március 26. 9:00-17:30, selejtező (karika, labda) - Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna 15:20-tól
Március 27. 9:00-17:30, selejtező (buzogány, szalag) - Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna 13:30-tól
Március 28. 12:00-13:35, döntők (karika, labda, buzogány, szalag)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!