Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Rg: Pigniczki Fanni és Kocsis Evelin is remekelt - mindent vittünk a Magyar Kupán

Publikálva: 2021.09.26 Frissítve: 2021.09.26 Ritmikus gimnasztika

Szokás szerint nagyszerűen szerepeltek az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói a Magyar Kupán: Pigniczki Fanni és Kocsis Evelin mellett az együttes kéziszercsapatok sem találtak legyőzőre.

A junior- és a felnőttkategóriában is mindent megnyert az MTK Budapest a ritmikus gimnasztikázók Magyar Kupáján, amelynek Törökbálint adott otthont szombaton.

A hazai szövetség beszámolója szerint a magyar rg-sek színe-java megmutatta magát az eseményen, amelyen többek között ott volt a juniorok mezőnyében klubunk korosztályos Eb-bronzérmese, Kocsis Evelin, aki három szeren (labda, szalag, buzogány) is a legjobbnak bizonyult, így összetettben is az élen zárt. Az MTK-ből továbbá Krasznay Blanka bronzérmet szerzett, Gyulai Blanka az 5., Vörös Szonja a 6., Cseh Dorottya a 7. lett.

Az öt szalaggal a várnai Európa-bajnokságon a hatodik, összetettben a hetedik helyen végző a junior együttes kéziszercsapat tagjai közül is többen bemutatták tudásukat. Egyesületünk Varga Lujza, Mészáros Alexa, Virga Emma, Jurca Lilla és Szabados Dóra összeállításban diadalmaskodott.

A felnőtteknél a szerenkénti verseny mellett az egyéni összetettet is megnyerte olimpikon kiválóságunk, Pigniczki Fanni, emellett a csapatversenyben Fodor Nadin, Fekete Anita, Urbán-Szabó Mónika és Mészáros Mandula a kaposvári LSC-s Farkas Júliával kiegészülve sem engedte legyőzni az MTK-t. Az egyéni összetettben nem mellesleg klubunk további kitűnőségei álltak a dobogó fokára: Wiesner Hanna a másodikra, Juhász Emma a harmadikra.

– Úgy érzem, jól sikerültek a gyakorlataim – mondta  a verseny után Pigniczki Fanni. – Kicsit izgultam előtte, mert az olimpia után három hetet pihentem, így elég rövid volt a felkészülés eddig, de úgy gondolom, a vébéig még a most előkerülő pontatlanságokat ki tudjuk javítani. A labda- és buzogánygyakorlatomat éreztem a legjobbnak most, a karika és szalag is jól sikerült, de a másik kettő gyakorlatom karakterével, zenéjével itt a Magyar Kupán jobban tudtam azonosulni, így jobban is élveztem.

Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizittságának, egyben szakosztályunk elnöke úgy fogalmazott, hogy:

– A Magyar Kupa-versenysorozatot mindig is kiemelt versenyként kezeltük. Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy az egyesületeket motiváljuk, és hogy minél könnyebben kiválasztódjanak a gyerekek a különböző profilokra, egyéni vagy csapat viszonylatában.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!