Atlétika
Vári Péter

Rg: Pigniczki Fanni dupla sikerrel tért vissza a nemzetközi porondra

Publikálva: 2022.05.26 Frissítve: 2022.05.26 Ritmikus gimnasztika

A pénteken már Challenge-világkupán szereplő Pigniczki Fanni az egyéni összetett versenyt és a buzogány fináléját is megnyerte a ritmikus gimnasztikázók portimaói nemzetközi viadalán.

Az MTK Budapest olimpikon ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni a lábközépcsont-törése után először szerepelt nemzetközi versenyen a portugáliai Portimaoban, és mindjárt remek eredményekkel tért vissza.

Fanni az összetett versenyt 114.450 ponttal nyerte meg, majd a szerenkénti fináléban buzogánnyal (28.650) sem talált legyőzőre. A két elsőség mellé egy második helyet is kiérdemelt, miután szalaggal 26.800 ponttal nyert ezüstöt. Továbbá a labda döntőjében a hatodik (26.650), a karikáéban a hetedik (26.800) lett.

Ez a viadal egyfajta felvezetője volt a pénteken ugyanott kezdődő Challenge-világkupának, melyen Fanni mellett Wiesner Hanna, és a felnőtt együttes kéziszer-válogatott (Urbán Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Varga Lujza, Szabados Dóra, Jurca Lilla és Farkas Júlia) is részt vesz.

A portimaói nemzetközi versenyen a juniorok is megmérették magukat. Az MTK-sok közül a legjobban Gyulai Blanka teljesített, aki a harmadik helyen (28.700) jutott a karika fináléjába, melyben végül a hatodik pozícióban (27.500) zárt.

 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!