Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: Pigniczki Fanni buzogánnyal bronzérmes a taskenti vk-n

Publikálva: 2023.04.16 Frissítve: 2023.04.16 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni buzogánygyakorlata bronzérmet ért a ritmikus gimnasztikázók taskenti világkupaversenyén.

Ezen a hétvégén két helyszínen szerepeltek kiválóan az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói. 

A taskenti világkupaversenyen Pigniczki Fanni vasárnap két szerfináléban is érdekelt volt. Olimpikonunk buzogánnyal 31.000 pontot érdemelt ki, melynek köszönhetően felállhatott a dobogó harmadik fokára. Karikával (30.400) a nyolcadik helyen zárt. Korábban Fanni az egyéni összetett versenyben az előkelő hetedik helyen végzett, míg Wiesner Hanna ugyanitt a 14. lett. 

Eközben a bakui AGF Trophy versenyen a hosszú sérülése után a nemzetközi porondra visszatérő Kocsis Evelinnek is szurkolhattunk. Evelin a felnőtt egyéni összetett versenyben bronzérmes lett, míg buzogánnyal a második, szalaggal és labdával a harmadik helyen végzett. Gyulai Blanka összetettben az ötödik, karikával a hatodik pozíciót érdemelte ki. Blanka és Evelin az összetett csapatversenyben ezüstéremnek örülhetett.

A viadalon a junior együttes kéziszercsapat (MTK Budapest: Antal Panni, Rakamazi Vivien, Kőszegi-Koháry Georgina, Horváth Boglárka, Grek Fruzsina; Grácia Fair SE: Szolnoki Melinda) összetettben negyedik, öt labdával harmadik, öt kötéllel hatodik helyet ért el.

Egyéniben Barkóczi Boglárka buzogánnyal hatodik, szalaggal hetedik lett, míg Vukmir Elenával alkotott kettőse az összetett csapatversenyben harmadikként fejezte be a megméretést.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!