Atlétika
Kulunics Vince

Rg: Pigniczki Fanni bemutatkozik a Világjátékokon

Publikálva: 2022.07.12 Frissítve: 2022.07.12 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest olimpikon ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni magyar idő szerint kedd késő este kezdi meg szereplését a Világjátékokon.

Az MTK Budapest Világjátékokon szereplő ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni már az első pódiumedzésen is túl van az Alabama állambeli Birmingham városában, és készül a magyar idő szerint kedd késő este kezdődő selejtezőkre. 

Fanni edzőjével, Gelle Noémivel és az MRGSZ Technikai Bizottságának, egyben az MTK Budapest szakosztályának elnökével, Deutsch-Lazsányi Erikával együtt utazott a megméretés helyszínére.

Birminghamben Fanni mind a négy szeren (labda, karika, szalag, buzogány) szerepel. A lebonyolítás szempontjából fontos megemlíteni, hogy egyéni összetett eredményt nem hirdetnek, csak szerenkénti versenyt tartanak. A verseny július 12-én kedden a labda és karika selejtezőivel indul, majd néhány órával később a finálékat rendezik. Ugyanez lesz a program másnap, a buzogány és a szalag esetében is.

– Nagy megtiszteltetés számomra az, hogy én vagyok az első magyar rg-s, aki olimpián és Világjátékokon is szerepelhet. Úgy érzem, a felkészülésben rengeteget haladtunk az Eb-hez képest, bízom benne, hogy ez kijön majd a gyakorlatokban és a pontszámokban is – mondta Fanni, míg edzője, Gelle Noémi így fogalmazott:

– Jól sikerült a felkészülés annak ellenére, hogy kevés idő volt Fanni év eleji sérülése miatt. Hogy itt Birminghamben mi lesz, azt megjósolni nem tudjuk, annyit szeretnénk, hogy jobb pontszámai legyenek, mint amilyenek az Európa-bajnokságon voltak. A gyakorlatok erőssége és Fanni belefektetett munkája, energiája dicséretes, az aktuális forma és mentális állapot lehet a döntő. 

Pigniczki Fanni programja (magyar idő szerint)
Július 12. 
21:00-24:00 karika és labda kvalifikáció
Július 13.
01:20-01:52 karika finálé
02:15-02:47 labda finálé
21:00-24:00 buzogány és szalag kvalifikáció
Július 14.
01:20-01:52 buzogány finálé
02:15-02:47 szalag finálé

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!