Atlétika
Moravcsik Angéla

Rg: Pigniczki Fanni az olimpiai kvalifikációs vb-re készül

Publikálva: 2023.08.07 Frissítve: 2023.08.07 Ritmikus gimnasztika

A legutóbb a csengtui Egyetemi Világjátékokon remeklő Pigniczki Fanni már javában készül a valenciai ritmikus gimnasztika világbajnokságra.

Az augusztus 23-án kezdődő valenciai ritmikus gimnasztika világbajnokságra az MTK Budapest kiválósága, Pigniczki Fanni már megkezdte a felkészülést.

– Mozgalmas időszak van mögöttem, hiszen nemrég érkeztem haza az Egyetemi Világjátékokról, sokat nem pihenek, mert az év egyik legfontosabb versenye következik – mondta az olimpikon és Világjátékok-érmes rg-s.

Fanni a Csengtuban rendezett Egyetemi Világjátékokon két aranyérmet is szerzett, emellett meghatározó egyénisége volt a magyar küldöttségnek.

– Nagyon jól éreztem magam Kínában. Az a megtiszteltetés ért, hogy még itthon én mondhattam az ünnepélyes fogadalomtételen az eskü szövegét, a megnyitón pedig vihettem a magyar zászlót. 

A világbajnoki mezőnyből három ritmikus gimnasztikázó már kvalifikált Párizsra, ezek ország kvóták. A valenciai vb-n 14 olimpiai indulási jog talál gazdára, a tervek szerint Pigniczki Fanni augusztus 19-én utazik ki a világbajnokság helyszínére.

– A négy gyakorlatomat a lehető legpontosabban be szeretném mutatni! Erre koncentrálok a vb-n – mondta.

(Forrás: MATSZ)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!