Vívás – kard
Szatmári András

Rg: Pigniczki Fanni a vb után elérzékenyülve és felszabadultan búcsúzik az évtől

Publikálva: 2021.10.31 Frissítve: 2021.10.31 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni ugyanúgy elégedetten értékelt a világbajnoki 14. helyezése után, mint edzője Gelle Noémi és Deutsch-Lazsányi Erika.

Mint arról beszámoltunk, az MTK Budapest olimpikonja, Pigniczki Fanni a szombati összetett döntőben 90.450 pontot gyűjtött, így a 14. helyen fejezte be a világbajnokságot Japánban. Sportolónk ezzel beállította Fráter Viktória 1995-ös, a bécsi vb-n elért eredményét. A siker után természetesen Fanni is elégedetten nyilatkozott:

– Nagyon jól éreztem magam a versenyen, sokkal kevésbé izgultam, mint a selejtezők során, és ebben sokat segített, hogy remek szurkolótábor jött össze. Sajnálom a rontást a buzogánnyal, de ezt leszámítva elégedett vagyok. Sokszor fura érzés fogott el, amikor belegondoltam, hogy ebben az évben ez az utolsó verseny, és most búcsúztatom el ezeket a gyakorlatokat és magát a ruhát is. El is érzékenyültem, hogy ezzel a versennyel vége lesz nemcsak az évnek, hanem ennek a stresszes időszaknak. A célom az volt, hogy szépen fejezzem be a versenyt, jó kedvvel ébredtem, és kellemes hangulatban, nyugodtan telt a felkészülés. Hihetetlen érzés volt bejutni már a fináléba is. Amikor megtudtam, hogy legutóbb 1995-ben volt ilyen eredmény, amikor én még nem is éltem...az valami elképesztő volt, még most sem fogtam fel igazán. Bár szeretek versenyezni, de azt hiszem, jó tesz majd, hogy egy ideig most nem lesz versenyem, kicsit fel is szabadultam, hogy lezárjuk ezt a hosszú évet.

Fanni edzője, Gelle Noémi is újra elismeréssel nyilatkozott a tanítványáról:

– Fanni egészen kiváló volt, jó versenyt és jó évet zártunk. Azzal, hogy bejutottunk a tizennyolcas döntőbe, már teljesítettük, amit szerettünk volna, emellett ez a tizennegyedik hely tényleg szép eredmény. Büszke vagyok Fannira, hogy az év utolsó versenyén ilyen szépen, összeszedetten tornázott, és remek gyakorlatokat mutatott be. Jövőre újabb ciklus indul, szabályváltoztatásokkal, szóval ilyen formában is szép zárása volt az évnek ez a mostani.

Deutsch-Lazsányi Erika a superior zsűri tagjaként tevékenykedett a világbajnokságon. Az MRGSZ Technikai Bizottságának, egyben az MTK Budapest rg-szakosztályának elnöke sem rejtette véka alá a büszkeségét:

– Nagyon boldog vagyok, örülök a helyezésnek. Ha az egész ciklust tekintem, akkor azt mondhatom, messziről indultunk és messzire jutottunk. Szép befejezése volt az egész szezonnak, sőt a 2017 óta tartó olimpiai ciklusnak ez az utolsó karikagyakorlat, Japánban, japán dresszben. 2017-ben indultunk, nekem edzőként és bíróként is ez volt az első teljes olimpiai ciklusom, és nagyon örülök annak, hogy amit papíron elterveztünk, az a munka sikerült, beérett, és be tudtuk bizonyítani, hogy be lehet kerülni a világ tizenöt legjobb ritmikus gimnasztkázója közé. Az az igazság, hogy a 2017-es budapesti Eb felnőtt- és juniorcsapatából csak Fanni maradt meg. Valahol a vb ötvenedik helye környékéről indultunk, és ide jutottunk. Nagyon büszke vagyok rá, és nagyon köszönöm az elnökség támogatását is, amely gratulált, ha jó eredmény született, és akkor is bíztatott, ha nem voltunk olyan jók. Az elvégzett munkának meglett a gyümölcse, ez nagy dolog nekem, mint a magyar Technikai Bizottság vezetőjének is, hogy jól gondoltuk, jó úton haladunk. Jómagam 2014-ben pontoztam először világbajnokságon, és annak is örülök, hogy itt is előre tudtam lépni, megdicsértek, szóval bíróként is sikeresen zárhatom a ciklust. Fannira visszatérve, a nemzetközi Technikai Bizottság is gratulált, technikás, jó versenyzőnek tartják, jó koreográfiákkal. Az olasz kolléganőm azt mondta, hogy Fanni a magyar rg-admirális. Most egy kis szünet jön, aztán megbeszéljük, hogy nézzen ki a következő ciklus felkészülése.

(MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!