Kézilabda
Andróczki Flóra

Rg: Pigniczki Fanni a 9. helyről várja az Eb folytatását

Publikálva: 2021.06.10 Frissítve: 2021.06.10 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni az előkelő 9., Wiesner Hanna a 26. helyen áll a ritmikus gimnasztikázók várnai Európa-bajnokságának összetett versenyében.

Csütörtökön, a ritmikus gimnasztikázók várnai Európa-bajnokságán, a felnőtt egyéni selejtezőket rendezték karikával és labdával. A két magyar leány, az egyaránt az MTK Budapestet erősítő Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna a B-csoportban mutatkozott be Bulgáriában.

A kontinensviadalon olimpiai kvótára hajtó Fanni remek formát mutatott a nyitó napon. Sportolónk a labdagyakorlatára 24.250 pontot kapott, ezzel a 12. helyen zárt a szer selejtezőjében elindult 69 tornász közül. A karikagyakorlatát 23.900 pontra értékelték a bírók, ez pedig a még előkelőbb 10. helyet jelentette a számára, és második tartalékként jegyzik a szer fináléjában.

A két gyakorlat eredményeképpen Fanni összetettben 48.150 ponttal a 9. helyen áll, így nagy lépést tett a szombati, 24-es összetett fináléba kerülés irányába (az összetett selejtezőben a három legmagasabb pontszámot veszik figyelembe). Ha pénteken Fanni bejut a legjobb a 24 közé, akkor a nagy izgalmak majd szombaton következnek, amikor mindenki mind a négy szerrel szőnyegre lép, és eldől az egyetlen olimpiai kvóta sorsa is.

A fiatal Hanna a karikagyakorlatára 21.150, a labdára 21.800 pontot kapott, előbbivel a 29., utóbbival a 27. helyen végzett a szerenkénti rangsorban, összetettben pedig a 26. helyről várja a pénteki rajtot, amikor is a versenyzők szalaggal és buzogánnyal lesznek érdekeltek.

Az első nap után összetettben az orosz Dina Averina vezet (56.200), az izraeli Linoy Ashram (55.100) és a fehérorosz Anasztaszia Szalosz (54.500) előtt. A TOP 24-ért vívott küzdelem élmezőnyében péntek estére még azért is várhatóak változások, mert csütörtökön több kiváló versenyző is csak egy szerrel lépett porondra.

Fotó: European Gymnastics

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!