Atlétika
Krizsán Xénia

Rg: Pigniczki Fanni a 23. helyről várja a folytatást Bakuban

Publikálva: 2021.05.07 Frissítve: 2021.05.07 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat bakui állomásán, két szer után az összetett verseny huszonharmadik helyén áll.

Pénteken az azeri fővárosban, Bakuban folytatódott a ritmikus gimnasztikázók világkupa-sorozata, melyben egyre inkább kiéleződik az olimpiai kvótákért zajló küzdelem.

Az ezt megelőző két állomáson – Szófiában és Taskentben – az MTK Budapest versenyzője, Pigniczki Fanni remekül szerepelt, és a viadal előtt olimpiai kvótás helyen állt.

Fanni ezúttal az első napon nem kezdett olyan jól, mint a korábbi helyszíneken. A karikagyakorlatára 21.400 pontot kapott, ez pedig a hatvanfős mezőny huszonnyolcadik legmagasabb pontszámának bizonyult. A labdagyakorlatát 23.350 ponttal jutalmazták a bírók, ez a tizenhetedik eredménynek számított a szerenkénti sorban. A lényeg azonban az összetett pontszám. A félidőben ez 44.750 pontot és huszonharmadik helyet jelent. Az olimpiai kvalifikációs rangsorban eddig mindkétszer a harmadik helyen záró kitűnőségünket Bakuban jelenleg nyolcan is megelőzik az kvótás „listán”.

Klubunk másik egyéni kitűnősége, Wiesner Hanna két szer után 39.800 ponttal az összetett verseny negyvenegyedik helyéről várja a folytatást. Szombaton szalaggal és buzogánnyal lépnek szőnyegre az egyéni versenyzők. A négy MTK-sal felálló felnőtt együttes kéziszer-válogatott Farkas Júlia, Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula, Somhegyi Réka és Urbán-Szabó Mónika összetételben szerepel a csapatversenyben. A lányok az 5 labdagyakorlatukra 34.500 pontot kaptak, ezzel a tizenharmadik helyen állnak a tizenhét válogatottat felvonultató viadalon.

Fanni ötkarikás esélyeivel kapcsolatban ismert, a tokiói kvótáért folytatott küzdelemben a három (a négy állomásból) legjobb összetettben elért világkupa-helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvótát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!