Vívás – kard
Szatmári András

Rg: Pigniczki Fanni a 20. helyen zárt Tokióban

Publikálva: 2021.08.06 Frissítve: 2021.08.06 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni 84.400 ponttal a 20. helyen végzett a tokiói olimpia összetett versenyében.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni, aki 21 év után képviselte a magyar színeket az olimpián, labdával kezdett a tokiói Ariake Tornaközpontban.

Fanni a Whitney Houston One moment in time című számára előadott gyakorlata során egy alkalommal elejtette a szert, így 22.400 pontot kapott a zsűritől, amellyel a 21. helyről várta a folytatást.

A karikagyakorlata Maxime Rodriguez Ninja című dalára következett. Erre Fanni 21.200 pontot érdemelt ki, ez a 22. legjobb volt a 26 fős mezőnyben, így 43.600 ponttal a 21. helyen állt féltávnál az összetett selejtezőben, melyből a legjobb tíz versenyző jutott a fináléba.

Fanni a Taalbi Brothers Ameksa című dalára bemutatott szalaggyakorlatában két látványosabb hibát is vétett, a bíróktól 19.450 pontot kapott.

Végül 21.350 díjazták a buzogánygyakorlatát, melyet Gina G Just a little bit című számára adott elő, és összesítésben 84.400 ponttal az összetett selejtező 20. helyén végzett.

– Nem tudtam megmutatni azt, amire képes vagyok az edzéseken, vagy más versenyeken – értékelt Fanni az M4 Sportnak. – Ezt a helyzetet még gyakorolni kell, mert még szokatlan és új volt a számomra. Nem volt lehetőség a verseny előtt annyit melegíteni, de összességében nagyon tetszett. Bő másfél hónapja sikerült kvalifikálnom magam az olimpiára, és elég gyorsan történtek az események. Ha egy kicsit több időm van, akkor lehet, hogy jobban fel tudom dolgozni, hogy itt lehetek. Az olimpia is olyan volt, mint akármelyik verseny. Ugyanazok vagyunk itt, ugyanazok a bírók pontoznak, nekünk is ugyanazt kell csinálni, inkább csak maga az olimpia ténye volt új. Az, hogy kijutottam, nagyon nagy dolognak számít, remélem, a következő olimpiákon is lesz erre a lehetősége magyar versenyzőnek.

Az első helyet 106.300 ponttal Dina Averina szerezte meg az orosz csapat színeiben. A második helyen ikertestvére, Arina Averina végzett (106.175), a harmadik az izraeli Linoy Ashram lett (103.100).

Fotó: Czeglédy Zsolt/MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!