Atlétika
Nagy Marcell

Rg: Pamplonában és Gdyniában is több fináléban szerepeltek a versenyzőink

Publikálva: 2022.05.23 Frissítve: 2022.05.23 Ritmikus gimnasztika

A múlt hét végén két helyszínen is kitettek magukért az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói: a felnőttek Pamplonában, a juniorok Gdyniában jutottak több fináléba.

Vasárnap a szerenkénti döntőkkel zárult a ritmikus gimnasztikázók pamplonai World Challenge Cup elnevezésű versenye, melyen az MTK Budapest tornásza, Wiesner Hanna labdával első számú tartalékként várta a döntőt, és miután a selejtező első helyén végző bolgár Kaleyn Boryana visszalépett, bemutathatta a gyakorlatát, amelyre 29.100 pontot kapott, és a hetedik helyen zárt.

A kaposvári Farkas Júlia mellett öt MTK-kitűnőséggel, Jurca Lillával, Urbán-Szabó Mónikával, Mészáros Mandula Virággal, Varga Lujzával és Szabados Dórával felálló együttes kéziszer-válogatott mindkét fináléba kvalifikálta magát. A mieink végül karikával 25.300 ponttal zártak a 7. helyen, a 3 szalag 2 labda fináléjában pedig 22.250 pontra értékelte teljesítményüket a zsűri, így a hatodik pozícióban fejezték be a világkupát.

Nemcsak a felnőttek, hanem a juniorok is versenyeztek a hétvégén. Az MTK-t erősítő Vörös Szonja, Cseh Dorottya és Gyulai Blanka mellett Hagymási Kíra mutatta be gyakorlatait a lengyel Gdynia városában.

Az első napon a selejtezőket rendezték, az itt elért eredmények alapján pedig team versenyt is tartottak, ahol a mieink a negyedik helyen végeztek. Dicséretes, hogy minden szeren került magyar rg-s a finálékba. Szalaggal Vörös Szonja negyedik (26.650); buzogánnyal Gyulai Blanka ötödik (26.900) lett. Labdával ugyancsak Gyulai Blanka került be a legjobbak közé (26.000 pont, 9. hely), karikával pedig Cseh Dorottya a nyolcadikként (26.450) fejezte be a versenyt.

A juniorok a viadal után repülőre ültek, ugyanis május 24-25-én Portimaóban vesznek részt újabb nemzetközi megméretésen.

(Forrás: MATSZ)
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!