Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: öt kötéllel nyolcadik hely a junior Eb-döntőben

Publikálva: 2023.05.17 Frissítve: 2023.05.17 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest tornászaival felálló magyar junior együttes kéziszer-válogatott a nyolcadik helyen zárt a bakui korosztályos Eb öt kötél fináléjában.

Szerdán a juniorok versenyével vette kezdetét a ritmikus gimnasztikázók bakui Európa-bajnoksága. A korosztályos mezőnyben az MTK Budapest tornászaival felálló magyar junior együttes kéziszer-válogatott is szőnyegre lépett az öt labda, valamint az öt kötél gyakorlatával.

Az MTK-s Antal Panni, Grek Fruzsina, Kőszegi-Koháry Georgina, Horváth Boglárka, Rakamazi Vivien és a Grácia Fair SE-s Szolnoki Melinda alkotta csapatnak az öt labda selejtezőjében nem sikerült hiba nélkül dolgoznia, a megszerzett 23.350 pont a 15. helyet jelentette.

Azonban a lányok az 5 kötél koreográfiájukkal bizonyítottak a zsűrinek, és a kvalifikációban kiérdemelt 26.650 pont nyolcadik helyet, na meg döntőt ért. A délutáni fináléban a csapat előadása bár nem volt tökéletes, végül a 24.800 ponttal elért nyolcadik helyezés dicséretes az erős mezőnyben.

A Lauber Zsófia és Márton Minea által vezetett válogatott az összetett csapatversenyben (melyben a selejtezőben kapott pontok számítottak) 50.000 ponttal a 9. pozícióban zárt a 21 ország együttesét felvonultató kontinensviadalon.

Az összetett csapatversenyt egyébként az izraeliek nyerték a bolgárok és a házigazda azeriek előtt. Aztán a szerenkénti döntőkben a bolgárok remekeltek, és öt labdával, valamint öt kötéllel is elhappolták az aranyat az így kétszer második izraeliek elől. A bronz öt kötéllel az olaszoknak, öt labdával az azerieknek járt.

Csütörtökön a felnőttekkel folytatódik az Eb. A magyarokat Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna és a felnőtt együttes kéziszer-válogatott képviseli Azerbajdzsánban.

A részletes junioreredmények ITT érhetők el.

(Fotók: Simone Ferraro/European Gymnastics)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!