Tenisz
Piros Zsombor

Rg: öt fináléban a portugáliai világkupán

Publikálva: 2022.05.30 Frissítve: 2022.05.30 Ritmikus gimnasztika

Két hatodik helyet szerzett a felnőtt együttes kéziszercsapat a ritmikus gimnasztikázók portimaói Challenge-világkupáján, melyen egyéniben az olimpikon Pigniczki Fanni két nyolcadik, míg Wiesner Hanna egy hetedik helyet ért el.

A szerenkénti döntőkkel fejeződött be a ritmikus gimnasztikázók Challenge-világkupaversenye a portugáliai Portimaoban. Egyéniben az MTK Budapest olimpikonja, Pigniczki Fanni két, míg klubunk másik kiválósága, Wiesner Hanna egy szerrel volt érdekelt a zárónapon, az együttes kéziszercsapat pedig mindkét fináléban bemutatta gyakorlatát. 

Fanni karikával 26.250, míg buzogánnyal 26.550 pontot kapott, amely mindkét esetben a nyolcadik hely megszerzéséhez volt elegendő. Hanna labdagyakorlatát 27.150 pontra értékelte a zsűri, így a hetedik pozícióban zárt. 

Az MTK-t erősítő Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Varga Lujza, Szabados Dóra és Jurca Lilla a kaposvári Farkas Júliával az 5 karika gyakorlatával a hatodik (26.450) helyen fejezte be a viadalt, míg a 3 szalag 2 labda koreográfiával 22.350 pontot kiérdemelve szintén a hatodik helyen végzett.

Kovács Andrea szakvezető helyszíni tájékoztatása szerint karikával sikerült javítani a selejtezőhöz képest, a labda-szalag gyakorlatban azonban több hiba is történt. Hozzátette, az Európa-bajnokságig a legfontosabb feladat a dobások pontosítása és a gyakorlatok karakterének kivitelezése.

(Forrás: MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!