Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Rg: márciusban kezdődik a világkupa-sorozat

Publikálva: 2021.03.12 Frissítve: 2021.03.12 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni számára az olimpiai kvóta a tét a már márciusban elrajtoló világkupa-sorozatban és az azt követő Európa-bajnokságon.

A ritmikus gimnasztikázók hazai felnőtt- és juniorversenyszezonjának megkezdése még várat magára, azonban március végén a világkupa-sorozat jelen állás szerint elrajtol, és ez az esemény az MTK Budapest kiválósága, Pigniczki Fanni számára az olimpiai kvótaszerzés szempontjából rendkívüli jelentőségű.

A koronavírus-járvány miatt a magyar bajnokság selejtezőjeként szolgáló Budapest-bajnokságot ezúttal nem rendezik meg – erről Deutsch-Lazsányi Erika a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben az MTK szakosztályának elnöke számolt be. Elmondása szerint a jelenlegi helyzetben túl kockázatos lett volna megtartani a viadalt.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából meghatározó világkupa-sorozatot azonban több héttel előre hozták, és ez azt jelenti, hogy március 23-án a szófiai állomáson elindul a küzdelem az ötkarikás kvótáért. A versenyzők jelen állás szerint háromhetente utaznak a különböző helyszínekre (Szófia, Taskent, Baku, Pesaro), ahol összemérhetik a tudásukat. A tervek szerint ezt követi a várnai Európa-bajnokság. A szakember hozzátette, a felnőtt együttes kéziszercsapat minden bizonnyal nem tud részt venni a szófiai versenyen, mivel a keretben van olyan sportoló, aki korábban átesett a betegségen, és az újrakezdést követően még nem jók a leletei, felfüggesztették a sportorvosi engedélyét. Hangsúlyozta, igyekeznek eleget tenni a nemzetközi szövetség feltételeinek a versenyrészvételt illetően, de jelen helyzetben az egészség az elsődleges.

Igyekszünk tartani magunkat a tervekhez, a legfontosabb, hogy most márciusban már kezdődik a világkupa-sorozat, amely az olimpiai kvalifikáció egyik legjelentősebb állomása – mondta Deutsch-Lazsányi Erika. – Ettől fogva háromhetente utazunk a különböző versenyekre, ráadásul Európa-bajnokság is lesz. Öt viadal három hónap alatt, mindez a jelenlegi állapotban elképesztő nyomás. Próbálunk alkalmazkodni a jelenlegi körülményekhez, de nem egyszerű. A Budapest-bajnokságot éppen emiatt nem is rendezzük meg, a magyar felnőtt- és juniorsportolók számára még várat magára a hazai versenyszezon megkezdése.

Forrás: MATSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!