Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: magyar aranyérmek a törökbálinti FIG-versenyen és a Gedeon Cupon

Publikálva: 2023.06.30 Frissítve: 2023.06.30 Ritmikus gimnasztika

Remekeltek az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói a törökbálinti FIG International RG Cup és a Gedeon Cup első napján.

Először kerül sor a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) égisze alatt hivatalos nemzetközi junior ritmikus gimnasztika viadalra a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ) rendezésében Törökbálinton. 

A kétnapos megméretés első napján a junior együttes kéziszercsapatoknál összetett eredményt hirdettek, az 5 labda és az 5 kötél gyakorlatok alapján. Az Antal Panni, Grek Fruzsina, Szolnoki Melinda, Rakamazi Vivien, Horváth Boglárka és Kőszegi-Koháry Georgina összeállítású magyar csapat 58.300 pontjának köszönhetően a dobogó tetejére állhatott, megelőzve a vb-éremre is esélyes azeri (58.000) és a szlovák (49.850) együttes kéziszercsapatot. A válogatott tagjai Szolnoki Melinda kivételével mindannyian az MTK Budapest tornászai. 

Szintén kiválóan szerepelt junior egyéniben klubunból Vukmir Elena (karika 28.450 pont, labda 27.450) és Barkóczi Boglárka (buzogány 27.800), valamint a Hegyvidék SE-s Hagymási Kíra (szalag 26.350). A lányok az egyéni csapatversenyben 110.050 ponttal végeztek az élen a grúz (107.900) és a finn (101.150) együttes előtt. Az egyéni csapat végeredménye a 4 szer – karika, labda, buzogány, szalag – összesítése alapján alakult ki, minden nemzet négy gyakorlatot mutathatott be. 

A juniorok versenyével egy időben került sor a felnőttek számára kiírt Gedeon Cupra az MTK Budapest szervezésében. A viadal különlegessége az volt, hogy nem kellett 4 szerrel indulni, csütörtökön karika- és labdagyakorlatokat láthatott a közönség. A magyar válogatott MTK-s tagjai is bemutatkoztak: Gyulai Blanka és Wiesner Hanna is szőnyegre lépett. A magyar felnőttválogatott második számú egyéni versenyzője, Wiesner Hanna remekelt, és mindkét szerrel győzni tudott (karika 31.800, labda 31.150).

 

(Forrás, fotók: MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!