Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: Kocsis Evelin már a felnőttkorosztályra készül

Publikálva: 2021.09.29 Frissítve: 2021.09.29 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest junior Eb-bronzérmes ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin a múlt hét végén még a korosztályos Magyar Kupán remekelt, januártól azonban már a felnőttek között igyekszik helytállni.

A múlt hét végén a junior Magyar Kupán szerepelt kitűnően az MTK Budapest 15 éves ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin.

Klubunk ígérete a törökbálinti megméretésen szalaggal, buzogánnyal és labdával az élen zárt, valamint összetettben is magasan a legjobbnak bizonyult. A totális sikerhez csak a karika aranyérme hiányzott, ezzel a szerrel a második helyen végzett, ám egyesületünknek nem lett kevesebb első helye, ugyanis az MTK egy másik nagy reménysége, Gyulai Blanka előzte meg.

– Összességében elégedett vagyok, hiszen sikeres és jó hangulatú versenyen vagyunk túl. Itthon is szeretek szőnyegre lépni, sajátos légköre van ezeknek a versenyeknek. A gyakorlataim többsége szinte hibátlanul sikerült, egyedül a karikán keseredtem el kicsit. Jól indult, de az utolsó pillanatokban becsúszott az ejtés, és ki is futottam a szőnyegről. Persze, mindig akadnak olyan dolgok, amelyeken lehet és kell is még javítani. Úgy néz ki, az idén már nem veszek részt nagyobb versenyen, januártól a felnőttkategóriába lépek, és már elkezdünk arra készülni.

A juniorok között Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki hatodik kiválóságunk bizakodva vált korosztályt, és az utánpótláséveit tekintve sem maradhat benne túl sok hiányérzet.

– Az biztos, hogy elég gyorsan eltelt a junioridőszak. Sok szép eredményt értem el, és nagyon élveztem minden percét, de várom a felnőttek közötti versenyzést. Tudom, hogy más lesz. A juniorok közül sokan kiesnek az átmenet nehézségei miatt, így akikkel a felnőttben találkozom, azok már tényleg az élmezőnyt képviselik. A lelkesedésem nem fog alábbhagyni, tovább küzdök és csinálom, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Remélem, hogy valami nagyon jó dolog.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!