Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: Kocsis Evelin és Wiesner Hanna Bakuban lép szőnyegre

Publikálva: 2022.04.21 Frissítve: 2022.04.21 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest két ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin és Wiesner Hanna péntektől a világkupa-sorozat harmadik, bakui állomásán igyekszik bizonyítani.

A két héttel ezelőtt remek szófiai szereplést követően ezúttal Azerbajdzsánban mutatkozik be az MTK Budapest két kiváló ritmikus gimnasztikázója: Wiesner Hanna és Kocsis Evelin a bakui világkupaversenyen vesz részt.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a magyar delegáció csütörtökön a hajnali órákban érkezett meg az azeri fővárosba, és a két versenyzőt Koch-Tiringer Tímea edző, valamint Deutsch-Lazsányi Erika nemzetközi bíró kísérte el a viadalra. Mindkét sportoló mind a négy szeren megméreti magát. Az előzetes program szerint a csütörtöki tréninget követően pénteken a labda és a karika, szombaton pedig a szalag és a buzogány selejtezőit tartják, a szerenkénti finálékat pedig vasárnap rendezik meg.

– A világkupa-sorozat harmadik – számunkra a húsvéti ünnepek miatt második – állomása következik Bakuban – tájékoztatott Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ Technikai Bizottságának és az MTK szakosztályának elnöke. – Elsődleges elvárás, hogy a szófiai világkupa tapasztalatait és az azt követő javításokat, változtatásokat bemutassuk téthelyzetben, és esetlegesen javítsunk a gyakorlatok részpontszámain. A mezőny mostantól erősödik, így a magyar válogatott sem tehet másként, folyamatosan újrahangoljuk a gyakorlatainkat. Terveink szerint a júniusi Európa-bajnokságon kaphatunk tényleges képet arról, hogy a magyar ritmika honnan startol a párizsi olimpiai ciklusban.

Részletes program, rg-világkupa, Baku (helyi idő szerint):
április 22. selejtező (1. nap) 12:00-17:30; labda és karika
április 23. selejtező (2. nap) 12:00-17:30; szalag és buzogány
április 24. szerenkénti döntők 12:00-15:20; labda, karika, szalag, buzogány

(Forrás: MATSZ)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!