Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Rg: két döntőbe is bejutott az együttes kéziszer-válogatott Pamplonában

Publikálva: 2022.05.22 Frissítve: 2022.05.22 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázóira épülő felnőtt együttes kéziszer-válogatott mindkét gyakorlatát bemutathatja a pamplonai World Challenge Cup fináléjában; Wiesner Hanna a mezőny első felében zárt.

Vasárnap mindkét gyakorlatával szőnyegre léphet az igen fiatal átlagéletkorú magyar együttes kéziszer-válogatott a ritmikus gimnasztikázók pamplonai World Challenge Cup elnevezésű megméretésén.

Az elmúlt időszakban betegségtől és sérüléstől is egyaránt sújtott csapat jelenleg öt MTK Budapest versenyzővel szerepel Spanyolországban, Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Varga Lujza és Szabados Dóra mellett a kaposvári Farkas Júlia tagja az egységnek.

A lányok pénteken az öt karika gyakorlatukkal kezdték a viadalt, és a kiérdemelt 23.900 pontjukkal a nyolcadik helyen kerültek a nyolcas fináléba. Másnap ugyanúgy a nyolcadik helyen zártak a selejtezőben. Ekkor a 3 szalag, 2 labda gyakorlatuk ért 17.750 pontot, és döntőt. Összetettben 41.650 ponttal a nyolcadik helyen végzett a csapat.

Klubunkat a rangos seregszemle egyéni versenyében Wiesner Hanna képviselte. Hanna összetettben a mezőny első felében, a 14. helyen zárt (108.600), miután karikával a 13. (27.500), labdával a 9. (29.050), buzogánnyal a 13. (27.150), szalaggal pedig a 20. (24.900) lett.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!