Atlétika
Krizsán Xénia

Rg: Gyulai Blanka bízik a közelgő versenylehetőségekben

Publikálva: 2021.03.18 Frissítve: 2021.03.18 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest juniorkorú ritmikus gimnasztikázója, Gyulai Blanka megerősödve várja, hogy újra nagy versenyen léphessen szőnyegre.

A ritmikus gimnasztikázók tavaly novemberben rendezett kijevi junior Európa-bajnokságán lépett legutóbb élesben szőnyegre az MTK Budapest ígérete, Gyulai Blanka. A 13 éves reménység akkor szalaggal és kötéllel mutatta be gyakorlatait, és állt helyt a nála jóval idősebbek között. Hogy legközelebb mikor lehet versenyezni, az a járványhelyzet miatt bizonytalan, Blanka azonban a tőle megszokott lelkesedéssel készül.

– Mennek az edzések, és remélem, nemsokára versenyen is megmutathatom magam. Több nemzetközi viadal is szóba került, de még nem tudni, részt vehetünk-e rajtuk. Elsősorban abban bízom, hogy az év második felében esedékes kínai Gymnasiadén ott lehetek. Azt tekintem az idei fő versenyemnek. Itthon az országos bajnokságon és a Magyar Kupán szeretnék jól teljesíteni, ami azt jelenti, hogy mind a négy szerrel szépen kivitelezett gyakorlatok adok elő.

Blanka szerint amíg nincsenek versenyek, addig is igen hasznossá tudja tenni a teremben eltöltött időt.

– A négy szerrel ugyanúgy gyakorlok, mint eddig, mellette nap mint nap fejlesztjük például a testtechnikát, vagy különböző tréningeket végzünk a szertechnika javítása érdekében. A kijevi junior Európa-bajnokság óta mentálisan is rengeteget erősödtem, és a gyakorlataim is nehezebbek lettek. Ezeket egyelőre a kontrolledzéseken tudom megmutatni, amelyeknek a versenykörülmények megteremtése a lényege, de reménykedem, nemsokára újra lehetőség nyílik a nemzetközi szereplésre is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!