Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: fontos Magyar Kupa következik

Publikálva: 2022.10.07 Frissítve: 2022.10.07 Ritmikus gimnasztika

Szombaton fontos, válogatónak is minősülő Magyar Kupán vesznek részt az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói.

Szombaton, október 8-án a Törökbálinti Sportközpontban rendezik a ritmikus gimnasztikázók idei Magyar Kupáját, amelyen a Világjátékok bronzérmese, Pigniczki Fanni is szerepel, ráadásul a felnőtt és junior egyéni versenyzők számára különleges téttel bír a kupa, hiszen egyben válogató viadal is lesz.

A Magyar Kupán dől el, hogy a junior- és felnőttkorosztályban mely sportolók képviselhetik hazánkat jövőre a nemzetközi megméretéseken. Éppen ezért a hazai rg-sek színe-java megmutatja magát szombaton: az MTK Budapestből többek között a világbajnokságon is finálés Pigniczki Fanni, a vb-t is megjárt Wiesner Hanna, valamint a felnőtt és junior együttes kéziszercsapat tagjai is szőnyegre lépnek.

A program szerint a viadal a felnőtt együttes kéziszercsapatok versenyével indul, ezt követi a felnőtt egyéni viadal, melyben Pigniczki is bemutatkozik. Délután a junior együttes kéziszercsapatok is előadják gyakorlataikat, majd az egyéni sportolók következnek. Emellett „team” kategóriában is eredményt hirdetnek: az azonos egyesületből induló egyéni sportolók és a kéziszercsapatok pontszámait összeadják, így alakítanak ki sorrendet.

Program, Magyar Kupa és 1. válogató verseny (junior, felnőtt), Törökbálint

    10:00-10:25 Felnőtt együttes kéziszercsapat verseny
    10:50-13:35 Felnőtt egyéni verseny
    14:30-15:00 Junior együttes kéziszercsapat verseny
    15:25-18:00 Junior egyéni verseny

(Forrás: MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!