Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: fontos és sikeres állomás volt az országos bajnokság

Publikálva: 2022.05.16 Frissítve: 2022.05.16 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói szokás szerint kiválóan szerepeltek a felnőtt és junior országos bajnokságon, így bizakodva várhatják ez első félév fő versenyét, a tel-avivi Eb-t.

Vasárnap ismét kitettek magukért az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói, akik ezúttal a felnőtt és junior országos bajnokságon halmozták az érmeket a Törökbálinti Sportközpontban.

A felnőttmezőnyben az olimpikon Pigniczki Fanni karikával, labdával és szalaggal nyert, míg a buzogány bajnoka Wiesner Hanna lett. Ezzel összetettben Fanni az első, Hanna a második helyen végzett, és a két kiválóság az egyéni összetett csapatversenyben is bajnoki címet szolgáltatott klubunknak.

A juniorok között az egyéni összetettben győztes Vörös Szonja és a második Gyulai Blanka egymás között osztotta el a szerenkénti döntők első két helyét is. Szonja karikával, buzogánnyal és szalaggal lett bajnok, labdával második, Blanka labdával győzött, a másik három szerrel pedig az ezüstérmes pozícióban zárt. Az egyéni összetett dobogó harmadik fokára pedig az a Cseh Dorottya állhatott fel, aki karikával, labdával és szalaggal is a harmadik lett. Az egyéni összetett csapatversenyben tehát nem volt kérdés, hogy két egységünk is érmet szerez. Az MTK Budapest A-csapata Cseh Dorottya, Gyulai Blanka, Vörös Szonja, Pesti Dalma összetételben az első, az MTK Budapest B-csapata pedig Antal Panni, Farkas Adél, Kajner Gyöngyvirág, Virga Emma felállásban a harmadik helyet érdemelte ki.

Lauber Zsófia, az MTK Budapest ritmikus gimnasztika-szakosztályának vezetője természetesen elégedetten értékelt a viadalt követően:

– Mindkét korosztály számára fontos állomás volt az országos bajnokság, hiszen a júniusi, tel-avivi Európa-bajnokságot megelőzően ez volt az utolsó hazai versenyük. Ezen kívül már csak nemzetközi versenyekre utaznak a juniorok, és világkupákra felnőttek. Pigniczki Fanninak az országos bajnokság volt az első versenye az év eleji lábtörése után, és ugyanúgy az első, amely az új olimpiai ciklusban, az új szabályokkal történt. Nagyon jól sikerült a visszatérése és bízunk benne, hogy a nemzetközi porondon is hasonlóan fog szerepelni. 

Szakosztályvezetőnk szerint a lányok azt a formát mutatták az ob-n, amely egy hónappal elvárható a kontinensviadal előtt.

– Mindenki ígéretesen teljesített, most pedig a finomra hangolás időszaka következik. Ez főként a juniorokra igaz, a felnőttek három világkupaversennyel készülnek az Eb-re.

A tel-avivi Eb-n a felnőtt együttes kéziszer-válogatott mellett várhatóan azok a felnőtt és junior egyéni versenyzők lesznek ott, akik az országos bajnokságon is kiemelkedően szerepeltek. Sajnálatos hír, hogy az MTK Budapest junior Eb-bronzérmes rg-se, az idén az első felnőttévében járó és több vk-versenyen remeklő Kocsis Evelin sérülés miatt hosszabb leállásra kényszerült, így nemcsak az ob-t kellett kihagynia, hanem az Eb-indulása is igen kétséges.

A lányok legközelebb a pamplonai World Challenge Cup-on lépnek szőnyegre. A felnőtt együttes kéziszercsapat mellett Wiesner Hannának szurkolhatunk Spanyolországban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!