Kézilabda
Török Lilly

Rg: elindult a vb-re Pigniczki Fanni és a kéziszer-válogatott

Publikálva: 2021.10.23 Frissítve: 2021.10.23 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest válogatott ritmikus gimnasztikázói október végén a Japánban esedékes világbajnokságon igyekeznek bizonyítani.

Szombaton elindult a magyar ritmikus gimnasztika-válogatott Japánba, hogy részt vegyen a 38. alkalommal megrendezendő világbajnokságon. Az MTK Budapestből Kitakyusu városában szőnyegre lép az olimpikon Pigniczki Fanni, valamint az együttes kéziszercsapat, melyben Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág és Urbán-Szabó Mónika szerepel a kubunkból, mellettük Farkas Júlia, valamint Somhegyi Réka tagja a válogatottnak. Eredetileg Wiesner Hanna is ott lett volna az egyéni megméretésen, de lábsérülés miatt nem tarthatott a többiekkel, így a magyar csapat nem vesz részt a team ranking versenyben. 

A kiírás szerint október 25-én a felnőtt egyéni versenyzőknek, másnap az együttes kéziszercsapatoknak lesz pódiumedzés. Ezt követi a felnőtt egyéni selejtezők első napja (labda és karika), majd rögtön ezután a két szer döntője. Ugyanez lesz a program 28-án is (buzogány, szalag), és a négy szer selejtezőjéből lehet bejutni a 18-as összetett döntőbe. Az együttes kéziszercsapatok selejtezői október 29-én jönnek, a hónap utolsó hétvégéjén pedig a finálékat bonyolítják.

– Hogy az olimpiát követően az év utolsó néhány hónapjában rendezik a világbajnokságot, az érdekes a formaidőzítés szempontjából és a sportolókat tekintve is – mondta Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ Technikai Bizottságának, egyben az MTK Budapest szakosztályának elnöke. – Magyar részről elmondhatom, hogy az olimpia és az azt megelőző kvalifikációs időszak nagyon sokat kivett Pigniczki Fanniból, ezért nem is a megszokott felkészülést csináltuk meg, emellett még egy szabályváltozás előtt is vagyunk. Fanni a gyakorlatait maximálisan tudja, de jelentős tényező lesz az esetében az átállás, valamint a kinti körülmények, és természetesen a mentális állapot. 

Lauber Zsófia, az együttes kéziszer-válogatott, egyben klubunk szakosztályának vezetője, úgy fogalmazott a várakozásokról, hogy:

– Nagyon fiatal csapatunk tagjai mindössze tíz hónapja kezdték meg felnőttek közötti szereplésüket. Urbán-Szabó Mónika kivételével ez lesz az első vébéjük. Szeretnénk, ha a lányok olyan eredményt érnének el, hogy az egyfajta magabiztosságot adjon nekik erre a ciklusra, amely magában foglalja az elkövetkezendő nemzetközi megméretéseket is.

(MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!