Kézilabda
Fekete Bozsana

Rg Eb: összetett nyolcadik és finalista az együttes kéziszercsapat

Publikálva: 2022.06.18 Frissítve: 2022.06.19 Ritmikus gimnasztika

A 3 szalag, 2 labda gyakorlatával a fináléba jutott, az összetett csapatversenyben pedig az előkelő nyolcadik helyen végzett a magyar együttes kéziszer-válogatott a Tel-Avivban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Szombat délután az együttes kéziszercsapatok selejtezőit rendezték a Tel-Avivban zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A magyar válogatott – melynek a Jurca Lilla, Szabados Dóra, Varga Lujza, Mészáros Mandula Virág, Urbán-Szabó Mónika alkotta MTK Budapest-különítmény mellett Farkas Júlia a tagja – az 5 karika, valamint a 3 szalag-, 2 labdagyakorlatát adta elő.

A lányok mindkét selejtezőben remekül szerepeltek, és koncentráltan, látványosabb rontás nélkül mutatták be a gyakorlataikat, aminek meglett az eredménye. A 3 szalag-, 2 labdagyakorlatra 28.350 pontot kapott a csapat, ezzel az előkelő és még éppen finálét érő 8. helyen végzett. Így a fiatal magyar lányokat vasárnap is láthatjuk a kontinensviadal szőnyegén.

Az 5 karika gyakorlatára 29.650 pontot érdemelt ki az egység, és ez is dicséretes pozíciót, a 11.-et jelentette.
A csapatok összetett versenyében ezzel 58.000 pontot gyűjtött a válogatott, amely a 19 országot felvonultató mezőnyben a 8. legjobbnak bizonyult. Ebben a rangsorban a házigazda izraeliek (69.950) végeztek az élen az olaszok (69.650) és az azeriek (65.400) előtt. Magyarország ráadásul az egyéni versenyzők és a csapatok eredményeit összesítő táblázaton 293.600 ponttal a 9. lett. 

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!