Tenisz
Gálfi Dalma

Rg: Eb-finálét ért az együttes kéziszercsapat küzdeni tudása

Publikálva: 2022.06.26 Frissítve: 2022.06.26

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Mészáros Mandula Virág az Eb-finálét megjárt együttes kéziszer-válogatott csapatkapitányaként elevenítette fel a tel-avivi szőnyegen történteket.

A múlt héten kiválóan szerepelt a magyar együttes kéziszer-válogatott a ritmikus gimnasztikázók Tel-Avivban rendezett Európa-bajnokságán. A csapat összetettben a nyolcadik helyen végzett, a 3 szalag, 2 labda gyakorlatát pedig a fináléban is bemutathatta. Utóbbira 25 éve nem volt példa a magyar együttes kéziszer-válogatott történetében. A lányok végül a döntőben a nyolcadik helyen zártak, a szereplésüket pedig összessegében nagy dicséret illeti. A sikerből az MTK Budapest kiválóságai közül Jurca Lilla, Szabados Dóra, Varga Lujza, Mészáros Mandula Virág és Urbán-Szabó Mónika vette ki a részét Izraelben, mellettük a kaposvári Farkas Júlia volt tagja az egységnek.

A kontinensviadal után a csapatkapitány, Mészáros Mandula Virág elevenítette fel a történteket.

– Nagyon jól éreztük magunkat, és az összes gyakorlattal elégedettek lehetünk – mondja Mandi. – Főleg az első szalag-labda gyakorlat sikerült nagyszerűen. Elég nehéz szerkombinációnk van, és versenyen még nem tudtuk ennyire precízen bemutatni. Nem volt benne nagyobb hiba vagy kizökkenés, és amikor megérkeztünk a végpózba, akkor átfutott rajtam a gondolat, hogy: tényleg nem esett le semmi? Egymásra néztünk a többiekkel, és csodálatos érzés fogott el minket. A lihegőben is nagy volt a boldogság, aztán pedig többek között én is elsírtam magam.

A könnyek persze nem csak az aktuális teljesítménynek szóltak, hanem benne volt minden, amely a csapattal az elmúlt félévben történt. A válogatott megpróbáltató felkészülésen ment keresztül, hiszen betegség és sérülés is hátráltatta az edzéseket, valamint az együttes kénytelen volt csapattagot is váltani. Az Eb előtti viadalokon azért már látszott, hogy jó úton haladnak a lányok, a finálés helyezés ezzel együtt is extra tőlük.

– Mindenki azért dolgozott, hogy ott legyünk a fináléban. Elég fiatal csapat vagyunk, és ebben az évben kerültünk össze. A csapattagok egytől egyig szorgalmasak, kitartóak és rendkívül szívósak. A lányok nemcsak akarnak, hanem küzdeni is tudnak a sikerért, amelyben végig hisznek. Van, amikor csak összeülünk, és megbeszéljük, hogy milyen célokat szeretnék elérni a közeljövőben. Egy véleményen vagyunk, és mindenki motivált.

Természetesen a gárda nem működne ilyen egységesen, ha nem lenne mögötte felkészült edzői stáb. Sportolónk kiemelte, hogy a gyakorlatokat tökéletesítő Deutsch-Lazsányi Erika szakmai felügyelete nélkül nem járna itt a válogatott, és Lauber Zsófia, Kovács Andrea, valamint Márton Minea áldozatos munkája is elengedhetetlen tartozéka a fejlődésnek, amelyhez többek között remek balett-tanárok, mentáltrénerek és fizioterapeuták járulnak még hozzá. A lányok most a jól megérdemelt pihenésüket töltik, hamarosan azonban újra edzésbe állnak, hiszen az idén vár még rájuk rangos megméretés.

– Augusztus végén Kolozsváron lépünk szőmyegre, és ez lesz az egyik főpróbája a szeptemberi világbajnokságnak, amelyet Szófiában rendeznek. Reményeim szerint az Eb-finálé csak lépcsőfok volt a számunkra, a következő időszakban is az a célunk, hogy magunkhoz mérten egyre jobban és jobban teljesítsünk. 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!