Atlétika
Szabó Beatrix

Rg: Deutsch-Lazsányi Erika is pontoz majd a párizsi olimpián

Publikálva: 2023.12.13 Frissítve: 2023.12.13 Ritmikus gimnasztika

Eldőlt, hogy a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának, egyben az MTK Budapest rg-szakosztályának elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika ismét ott lehet az olimpián pontozóbíróként.

– Hihetetlen, hogy második alkalommal lehetek az egyik legrangosabb sportesemény, az olimpia bírói testületének tagja. Míg Tokióban a művészi panelben, addig jövőre Párizsban a kiviteli panel tagjaként dolgozhatok – mondta a MATSZ-nak Deutsch-Lazsányi Erika, aki hozzátette: azzal lenne elégedett, ha az olimpia végén a szakma és a szurkolói közösség is azt érzi, hogy a legjobb nyert, és az eredmény hűen tükrözi a bemutatott gyakorlatok sorrendjét.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára szerint az, hogy két magyar bíró (Deutsch-Lazsányi Erika mellett tornában Janik Pál) lesz Párizsban, már önmagában hatalmas siker. 

– Ha úgy tetszik, a MATSZ-delegáció már két sikert elkönyvelhet az olimpia előtt. Pontozásos sportágban a bíróküldés mindig kulcsfontosságú. Bízom benne, hogy a versenyzőink produkcióival együtt sikersorozat lesz jövőre a francia fővárosban – nyilatkozta Altorjai.

Ritmikus gimnasztikában az MTK Budapest kiválósága, Pigniczki Fanni már biztos kvótásként várhatja az ötkarikás játékokat.

(Kiemelt kép forrása: MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!