Atlétika
Krizsán Xénia

Rg: biztató szereplés a junioroktól Németországban

Publikálva: 2023.03.07 Frissítve: 2023.03.07 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest juniorválogatott ritmikus gimnasztikázói a múlt hét végén Németországban szerepeltek nemzetközi versenyen.

Az MTK Budapest juniorkorú ritmikus gimnasztikázói a múlt hét végén megkezdték nemzetközi szereplésüket. A válogatott lányok németországi Schmidenben léptek szőnyegre.

Egyéniben Barkóczy Boglárka és Vukmir Elena is fináléba jutott. Elena karikával a hatodik, Boglárka buzogánnyal a nyolcadik helyen végzett.  A két lány az egyéni team versenyben a 6. helyen zárt.

A junior együttes kéziszer-válogatottban Antal Panni, Antal Panni, Grek Fruzsina, Horváth Boglárka, Kőszegi-Koháry Georgina és Rakamazi Vivien képviselte klubunkat Boncz Nórával (Csepeli RG) kiegészülve.  A csapat az 5 kötél gyakorlatával kvalifikálta magát a fináléba, melyben a negyedik helyet érdemelte ki.

– Biztatóan kezdték a nemzetközi szereplést a juniorversenyzők. A csapatnál kisebb hibákkal került bemutatásra mindkét koreográfia, de a kötél gyakorlattal sikerült javítani a fináléban. A hibákból tanulva, azokat javítva megyünk tovább a nemzetközi felkészülési versenyeken, és igyekszünk minél jobb helyen végezni a májusi Európa-bajnokságon és a júliusi világbajnokságon – mondta a juniorok edzője, egyben szakosztályunk vezetője, Lauber Zsófia. 

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!