Kézilabda
Farkas Johanna

Rg: az együttes kéziszercsapat döntős, Pigniczki Fanni a 22. helyen zárt Pesaróban

Publikálva: 2021.05.30 Frissítve: 2021.05.30 Ritmikus gimnasztika

Eseménydús szombati napot zártak az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói a világkupa-sorozat pesarói állomásán: Pigniczki Fanni az olimpiai kvalifikációs rangsorban a 4., összetettben a 22. helyen végzett, Wiesner Hanna a 40. lett, míg a bravúrosan teljesítő együttes kéziszer-válogatott a 3 karika, 2 pár buzogány vasárnapi fináléjába jutott.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni a pénteki két szer (karika, labda) után az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat utolsó, pesarói állomásán a 27. helyen állt az egyéni összetett versenyben, szombaton pedig öt helyet javított.

Fanni a buzogánygyakorlatára 24.050 (15.), a szalagjára 19.150 (28.) pontot kapott, ezzel a 87.500 pontot gyűjtve a 22. helyen zárt összetettben. Sportolónk a viadalt megelőzően az olimpiai kvalifikációs különversenyben a még éppen tokiói indulást érő harmadik helyet őrizte, végül a negyedik helyre csúszott vissza. Kvótaszerzése a június 9-én kezdődő várnai Európa-bajnokságon nyílik még lehetősége.

Klubunk másik Pesaróban érdekelt egyéni versenyzője, Wiesner Hanna szombaton buzogánnyal 20.250 (40.), szalaggal 17.950 (36.) pontot ért el, így összetettben 77.250 ponttal a 40. lett a 66 fős mezőnyben.

A felnőtt együttes kéziszercsapatban további négy remek sportolónknak szoríthattunk Urbán-Szabó Mónika, Fodor Nadin, Mészáros Mandula és Fekete Anita személyében. Rajtuk kívül Farkas Júlia és Somhegyi Réka tagja a Pesaróba utazott válogatottnak. A lányok pénteken az 5 labda gyakorlatukra 37.750 pontot kaptak a bíróktól, amellyel a 12. helyet foglalták el a 18 csapatos mezőnyben. Szombaton remekelt a csapat, és a 3 karika, 2 pár buzogány koreográfiájának 36.900 pont lett a jutalma, így a nyolcadik helyen zárt a szerrel, ezzel bejutott a vasárnapi nyolcas fináléba. Ráadásul a válogatott az összetett versenyben 74.650 ponttal az előkelő 10. helyen végzett.

– Az olimpiai kvalifikáció második kritériuma véget ért, Fanni a negyedik helyen végzett – összegzett a szombati napot követően Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben klubunk szakosztályának elnöke. – Sajnos, mind a négy gyakorlatában hibázott, és az a százöt pont, amit megszerzett, most kevésnek bizonyult. Ezen a jövőben javítanunk kell, hogy éles helyzetben megcsináljuk azokat a gyakikat, amelyek edzéskörülmények között mennek. Nincs időnk siránkozni, hiszen nyakunkon az Európa-bajnokság, el kell hinnie mindenkinek, Fanninak, a stábnak, hogy képesek vagyunk rá, és meg tudjuk csinálni. Az együttes kéziszercsapatra nagyon büszkék vagyunk, hatalmas bravúr a döntő, és az összesített tizedik hely.

Fotók: Ulrich Faßbender, RG-info-Hungary

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!