Kézilabda
Dakos Noémi

Rg: a juniorcsapat az ötödik, Wiesner Hanna a huszadik lett Moszkvában

Publikálva: 2021.02.21 Frissítve: 2021.02.21 Ritmikus gimnasztika

A ritmikus gimnasztikázók Moszkvában rendezett nemzetközi viadalán a junior együttes kéziszer-válogatott négy MTK-ígérettel a soraiban végzett az ötödik helyen, klubunk egyéni felnőttversenyzője, Wiesner Hanna pedig a huszadik pozícióban zárt.

Pénteken és szombaton rangos nemzetközi viadalon vettek részt az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói: Wiesner Hanna a felnőttek egyéni küzdelmeiben, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Varga Lujza és Virga Emma (a Pécsi RG SE-t képviselő Hegedűs Hanna, valamint Tukacs Lotti mellett) a junior együttes kéziszer-válogatott tagjaként bizonyíthatott az orosz fővárosban rendezett nemzetközi versenyen.

Pénteken a juniorcsapat az 5 labda gyakorlatát mutatta be először, erre 25.25 pontot kapott a bíróktól, ez az ötfős mezőny ötödik helyét jelentette, másnap a lányok 5 szalag gyakorlatára került sor, ennek 21.20 pont, és szintén az ötödik pozíció lett a jutalma. A versenyt nem nagy meglepetésre az orosz csapat nyerte (63.20), a bolgárok (59.15), a fehéroroszok (58.35), a lengyelek (49.40) és az így végül 46.45 ponttal záró magyarok előtt.

A juniorcsapatnak ez volt az első nagyobb nemzetközi versenye a felkészülése során, és Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben az MTK Budapest szakosztályának elnöke az utazás előtt elmondta, a viadal célja, hogy a lányok a hosszú kihagyás után átessenek a tűzkeresztségen, valamint visszajelzést kapjanak ez eddig elvégzett munkáról. Ez a cél teljesült.

Wiesner Hannára 24 fős mezőny várt Moszkvában. Sportolónk az első napon a karika- és a labdagyakorlatát adta elő, másnap a buzogány és a szalag következett. Hanna a négy szer közül a karikára kapta a legmagasabb pontszámot, a 20.85 a tizenharmadik legtöbbre értékelt produkció volt a sorban, labdával a huszadik (17.70), buzogánnyal a tizenhetedik (20.75), szalaggal a tizennyolcadik (18.85) helyen zárt, amely összességében 78.15 pontot, és összetett huszadik jelentett a megméretés végén.

Az egyéni versenyt is a házigazdák uralták, hiszen az első öt helyen orosz tornász végzett. A győztes Darija Szergajeva lett (97.50).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!