Atlétika
Jankovics Dániel

Rg: a felnőttek és a juniorok is fontos versenyek előtt

Publikálva: 2022.05.19 Frissítve: 2022.05.19 Ritmikus gimnasztika

A felnőtt együttes kéziszer-válogatott és Wiesner Hanna Pamplonában, a Vörös Szonja, Cseh Dorottya, valamint Gyulai Blanka Gdyniában lép szőnyegre.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói péntektől két helyszínen is megméretik magukat a válogatott színeiben. A felnőtt együttes kéziszercsapatban Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Varga Lujza és Szabados Dóra képviseli a klubunkat, a csapat Farkas Júliával teljes. Ők a pamplonai világkupaversenyen vesznek részt, amelyen egyéniben indul az MTK-ból Wiesner Hanna is. A másik egyéni induló Lovász Luca lesz.

– Új felállással indulunk, ugyanis betegség miatt leállásra kényszerült az egyik alaptagunk, Somhegyi Réka. Ezt követően Mészáros Alexa bokaszalag szakadása sem jött jól, így rövid időnk maradt pótolni a tagokat és begyakorolni a gyakorlatokat. Meglátjuk majd, hogy alakul számunkra ez a viadal, de bízunk a tisztes helytállásban – mondta Lauber Zsófia edző.

A juniorok közben egyből két versenyen is szerepelnek néhány nap eltéréssel. Az MTK-s trió, Vörös Szonja, Cseh Dorottya és  Gyulai Blanka, valamint Hagymási Kira a lengyelországi Gdynia városában vesz részt rangos versenyen, aztán repül is tovább egy másikra, a portugáliai Portimaóba. Koch-Tiringer Tímea edző arról beszélt, hogy ezeken a versenyeken dől majd el, kik képviselik hazánkat a júniusi Európa-bajnokságon.

– Várhatóan e két viadal után születik majd döntés arról, hogy kik vehetnek részt a kontinensviadalon. Nagyon érdekes lesz majd így versenyezni, hogy egyik helyszínről utazunk a másikra, pihenés nélkül, főleg úgy, hogy most volt a Magyar Bajnokság is.

Részletes program, World Challenge Cup, Pamplona
Május 20. 12:30-17:10, selejtező (labda, karika)
Május 20. 18:00-18:40, selejtező (5 karika - együttes kéziszer csapat)
Május 21. 12:30-17:10, selejtező (szalag, buzogány)
Május 21. 18:00-18:40, selejtező (3 szalag, 2 labda - együttes kéziszer csapat)
Május 22. 12:00-16:06, szerenkénti döntők
Részletes program, Gdynia Rhytmic Starts, Gdynia
Május 20. 10:10-16:05, selejtezők (labda, karika, szalag, buzogány)
Május 21. 14:05-18:15, szerenkénti döntők (labda, karika, szalag, buzogány)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!