Tenisz
Piros Zsombor

Rétit negyven perccel a meccse után fosztották meg győzelmétől

Publikálva: 2015.05.15 Frissítve: 2015.05.14 Ökölvívás

Az MTK mérlege egy győzelem és két vereség a régiós pofonpartin. A sorozat állomását ezúttal az Acapulco étteremben tartották, szerda este.

A kőbányai régiós pofonparti eredményei:

Márton Balázs (VAR) Sós Erik (MTK Budapest) 0-3

Artur Martirosyan MTK Budapest - Kolompár Erik (KÖB) 1-2

Sárközi Attila (GAA/VAR) — Réti Bence (MTK Budapest) 2-1

Most is Drexler Géza vezetésével érkezett a csapat a versenyre. Három öklöző lépett az MTK Budapesttől ringbe. Sorrendben: Réti Bence, Sós Erik és Artur Martirosyan. Természetesen a csapattal érkezett Kovaschitz Antal segédedző is, és a magyar bajnok Sávoly Gergő.

Réti Bence ellenfele Sárközi Attila, a GAA/VAR versenyzője volt. Nagyon kemény csatát hozott a párharcuk, de Bence végig uralta a meccset, fegyelmezetten és szép stílusban bokszolta végig. A nézők is egyértelműen őt látták a verseny során fölényben. Az ellenfele kellemetlen stílusban, kicsit alattomosan is bunyózott. Bencét ez sem lendített ki saját tempójából, végig követte az edzői utasításokat. Őt hozták ki a bírók 2-1-re győztesnek. Hatalmas meglepetést okozott egy órával később, hogy a szervezők közölték: rosszul számolták össze a pontozó lapokat és az eredményt megváltoztatják. Sárközit hozzák ki győztesnek. 

Sós Erik ellenfele, Márton Balázs – a VAR versenyzője – volt. Erik magas fölénnyel hozta mind a három menetet, az ellenfelének momentuma sem nagyon volt. Néha már pofátlanul is vívott, mert szinte a padlóig engedte le a kezét, csalta az ellenfelét, hogy üsse meg, de az egyszer sem találta el. Kevés bunyós engedhet meg magának a ringben ilyen játékosságot. A bíró  figyelmeztette is. A végén 3-0-s győzelemmel hozták ki Sóst győztesnek. Maximalista, ami miatt jó esélye van a legjobbak közé kerülni.

Utolsónak Artur Martirosyan lépett ringbe, Kolompár Erik, a Kőbánya versenyzője ellen. Hazai versenyzővel szemben ringbe szállni mindig nehéz. Itt az első menetben Artúr nem is bunyózott túl jól. A másodikban, az edzői utasításokat – mérnöki pontossággal – betartva, jelentős fölénybe került. A harmadik menetben az ellenfél is összekapta magát, ennek ellenére ezt is az MTK örmény származású versenyzője hozta. Csak a bírók látták ezt máshogy, ezért az ellenfél nyert 2-1-re. Artúr nagyon elkeseredett volt, pedig talán élete egyik legjobb bunyóját mutatta be. Le a kalappal előtte is, nem csak ügyesen, szépen, de közönség szórakoztatóan is tudott bokszolni, az első menetet leszámítva.

A régiós pofonparti amúgy szervezetten zajlott, és bár majdnem éjfél volt, mire befejeződött, a közönség végig buzdította a bokszolókat.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!