Atlétika
Nagy Marcell

Rend a lelke az eredménynek

Publikálva: 2015.01.11 Frissítve: 2015.01.11 Röplabda

Öt év kihagyás után, 2012-ben tért vissza a röplabdához Tímár Edit, az MTK Budapest játékosa. Rutinjával, tudásával sokat segített a csapatnak az őszi szezonban. Az univerzális, több poszton is bevethető játékossal beszélgettünk.

– Nehéz volt visszatérni az élsportba?

– Az első egy-két hónapban igen. Elsősorban azért, mert a szülés után nem mozogtam, és lett némi súlyfeleslegem. – mondta Edit. – Azután viszont sikerült visszarázódnom.

Mi minden változott azután, hogy az MTK Budapest átvette a BSE szakosztályát?

– (nevet) A BSE-ben mondjuk így, eléggé kaotikusak voltak a körülmények. Az utolsó évben már egyáltalán nem volt anyagi megbecsülés, hogy konkrétabb legyek: nyolc havi fizetéssel tartozott a BSE, szerencsére az MTK-ban nagyon rövid idő alatt rendeződtek a viszonyok. – dőlt képzeletben hátra Tímár. – A háttér azóta is biztosított a csapat működéséhez. Például a csarnok is megújult, gyönyörű lett. A BSE idejében még az is előfordult, hogy edzés közben lehullott a tetőről a vakolat. Ráadásul a fényviszonyok is megkérdőjelezhetőek voltak. Mostanra minden rendben van. Ráadásul itt csak mi vagyunk, így nem kell alkalmazkodnunk senkihez.

Csak egymáshoz. Jól látom, hogy ez az elején nem nagyon ment?

– Igen. A tavalyi kezdőből csak Dégi Barbi maradt, mindenki más új. Mindenki máshonnan jött. Az év eleje az ismerkedéssel, és az összeszokással telt. Ráadásul elég döcögősen haladt a folyamat. Emiatt nem jöttek az eredmények az elején. Azután csak összekovácsolódott a csapat. Hazai pályán több meglepetést is tudtunk volna hozni, ha jobban koncentrálunk, például a labdamenetek befejezésénél. A Gödöllő és a Békéscsaba ellen is volt szett, amelyikben sokkal vezettünk, de végül vesztettünk. A Nyíregyháza és a Jászberény ellen viszont végre jók voltunk. Ezek a meccsek meghozták az önbizalmunkat is.

Hogy értékelted, amikor Sun De Li felbontotta a szerződését, és elköszönt?

– Sajnáltam, mert tőle technikailag sokat lehet tanulni, csak neki sok mindenről más volt az elképzelése, mint Mártinak. – gondolkodott el Edit. – Márpedig, ha egy csapatban a másodedző, másként gondolkodik, mint a vezetőedző, az szükségszerűen konfliktusokhoz vezethet, ami nem jó. Az utánpótlásban nagy szükség lett volna rá. De ez már így van.

A szezon elején az első hat hely volt a cél, reális ez még?

– Nem, mert a szezon elején még nem tudtuk, hogy a többi csapat sokat igazol, ráadásul a többség idegenlégióst. Én azt gondolom, hogy most már inkább a nyolc közé kerülés a cél.

A bajnokságban legközelebb január 18-án, vasárnap délután ötkor találkozhatunk Edittel, amikor a városmajori Ikercsarnokba látogat a Vasas-Óbuda...

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!