Atlétika
Krizsán Xénia

Reményfutam lesz

Publikálva: 2020.10.10 Frissítve: 2020.10.12 Evezés

Sándor-Polivka Dórának nem sikerült középdöntőbe jutni az evezősök vasárnapig tartó 77. Európa-bajnokságán, Poznanban.

A férfiaknál egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz reményfutamában az ötödik, utolsó helyén végzett, és a folytatásban csak a 13. helyért küzdhet majd a kontinensbajnokságon.

Kettesben Simon Béla és Juhász Adrián, míg kétpárban Ács Kristóf és Bácskai Máté reményfutamában negyedik lett, így mindkét egység egy hellyel maradt le a középdöntőről, és a C-döntőben zárja Eb-szereplését. Simonék az orosz, míg Ácsék az észt, a finn, az orosz és a szlovén hajóval mérkőznek meg a 13. helyért.

A nőknél az Abid Syham, Csepel Zsófia könnyűsúlyú kétpár előfutamához hasonlóan a reményfutamában is utolsó helyen végzett – hiába gyorsult délelőtti időeredményéhez képest több mint 14 másodpercet –, így a C-döntőben lesz érdekelt, a cseh, a német és az orosz hajóhoz hasonlóan.

A délelőtti programban férfi könnyűsúlyú egypárban a címvédő Galambos Péter előfutamát megnyerve jutott a szombati középdöntőbe. A nőknél könnyűsúlyú egypárban Sándor-Polivka Dórának, illetve a Preil Vivien, Gadányi Zoltána kétpárnak az előfutamból nem sikerült bejutnia a középdöntőbe, a két egységnek a szombati reményfutamban lesz jelenése, miként a paraevezős Pető Zsoltnak is.

Miután férfi könnyűsúlyú négypárban mindössze négy egység nevezett – a magyar hajóban Szabó Bence, Forrai Dávid, Szigeti Roland és Furkó Kálmán ül –, nekik először a szombati pályabeosztón kell vízre szállniuk, majd a vasárnapi A-döntőben.

Update: Sándor-Polivka Dóra derekas küzdelem után harmadik lett a reményfutamban, így sajnos lecsúszott a döntőbe jutásról, összesítésben 9. helyen végzett. Nem szereztek érmet a magyar evezősök a poznani Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi zárónapon az A döntőkben érdekelt három egység közül egyiknek sem sikerült dobogós helyen zárnia.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!