Tenisz
Gálfi Dalma

Remélem, még jobban szerepelünk, mint legutóbb – Kovács Vanessza

Publikálva: 2020.09.01 Frissítve: 2020.09.01 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest élvonalban szereplő együttesének kosárlabdázójával, Kovács Vanesszával beszélgettünk a térdsérüléséről, az állapotáról, a felkészülés menetéről és a következő évadbeli céljairól.

Ha valakinek, akkor a TFSE-MTK Budapest első osztályú kosárlabdacsapatában szereplő Kovács Vanesszának jól jött a koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás.

– November óta térdsérüléssel bajlódtam; porckopást szenvedtem, ráadásul a keresztszalagom sem volt százszázalékos. Így, hogy márciusban véget ért a bajnokság, hamarabb kezdődhetett meg a rehabilitációm; június elején megműtöttek, ennek köszönhetően már szinte tökéletes erőnléti állapotba kerültem –  nyilatkozta honlapunknak Kovács Vanessza.

A sportoló teljesítményén is meglátszott a sérülésével járó teher: novemberig hét mérkőzésen lépett pályára, ezeken a párharcokon összesen 33 pontot dobott, míg az ezt követő nyolc meccsen csupán 12-ig jutott.

– Nem foghatok mindent a térdemre, hiszen én vállaltam, hogy így is játszom. A célom az, hogy még jobb formában teljesítsek a következő évadban, mint a legutóbbi elején. Az alapozás jelenleg is zajlik, jól haladunk, rengeteget futottunk és súlyzóztunk. Jövő héttől már a kosárlabdáé lesz a főszerep. Abban bízunk, hogy a járvány nem szab gátat a bajnokság zökkenőmentes, október eleji rajtja elé. Nagyon hiányoznak már a tétmérkőzések.

Az együttesből öten (Angyal Nikolett, Süle Krisztina, Kristina Arsenics, Miháczi Diána, Doktor Anna) távoztak, és négyen (Dúl Panka, Katona Szidónia, Tóth Tímea, Nevena Markovics) érkeztek tavasz óta.

– Nem leszünk már újoncok, szóval nehezebb lesz meglepetéseket okoznunk, de ezen leszünk! Folyamatosan szeretnénk fejlődni és előre lépni. A legutóbbi kiírásban a Magyar-kupa elődöntőjéig jutottunk, a bajnokságban pedig a hatodik helyen álltunk a lefújáskor. Nagy célokat kell kitűznünk, szóval azt remélem, még ennél is jobban szerepelünk az októberben rajtoló ligában.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!