Atlétika
Krizsán Xénia

Remekeltek az ifjúsági és felnőtt sakkozók

Publikálva: 2014.12.09 Frissítve: 2014.12.09 Sakk

Előbbiek a bajnokság harmadik fordulójában bizonyítottak erősebb ellenfelük ellen, utóbbiak pedig az ötödik fordulóban értek el szenzációs eredményt, mellyel dobogóra állhattak.

A Budapesti ifjúsági csapatbajnokság harmadik fordulójában, az MTK Budapest első csapata tartalékosan állt fel. A legerősebb ifjúsági játékosok közül ketten, Kállai nagymester elitedzésén vettek részt, ketten egyéb okokból nem játszottak. Így a 10-12 éveseknek jutott a feladat, hogy az erős Barcza I. ellen játsszanak. Bár vereség lett a vége, az MTK ifjú tanítványai az országos harmadik hellyel bizonyítottak.

Ezt követően az utánpótláskorú játékosokon volt a sor, akik szintén erősebb, magasabb értékszámú, évekkel idősebb sakkozókkal küzdhettek.

Az első táblán Forgács András, küzdelmes partiban, jó pozíciójátékkal döntetlent ért el, a nála öt évvel idősebb, és több mint 400 élővel többel rendelkező Wanger Tamás ellen. András jól felkészült, komolyan vette a partit. Csontos Dávid, Gehér Koppány és Kremmer Döme azonban kikapott, de ők is értékes, hosszú partikat játszottak.

Az MTK Budapest második csapata nyert a KSC II. ellen. Az első táblán Koltai Dóra könnyedén túljátszotta Karácsonyi Katát, ám az időzavar miatt döntetlennel zárult a parti. Pirity Máté megverte a magasabb élő ponttal bíró Rahimkulov Margaritát. Barsi Botond középen maradt királlyal próbált támadni Révész Hunor ellen, vereség lett a vége. Eörsi Pál viszont magabiztosan verte Révész Regőt.

Bár az MTK Budapest harmadik csapata is jól küzdött, közülük csak Sajben Máténak sikerült nyernie a Budapesti Kisoroszlánok ellen. Géczi-Zajzon Kristóf állása is sokáig ígéretes volt, ám azután alulmaradt sokkal tapasztaltabb ellenfelével szemben.

Az MTK Budapest három ifjúsági csapata 2015. január 24-én folytatja a bajnokságot.

Az amatőr mezőny is befejezte a küzdelmeket. Esetükben a cél a gyakorlás és a kezdők versenyhez juttatása volt, amely teljesült.

 

Végeredmény:

Lauder II. – 9. hely

MTK Budapest IV. – 21. hely

MTK Budapest V. – 23. hely

Lauder III – 27. hely

A Budapesti felnőtt csapatbajnokság ötödik fordulójában az MTK Budapest újabb hármas győzelmet szerzett, ezzel az MTK II. és III. dobogós helyen áll. A döntően ifjúsági játékosokból álló MTK IV. pedig három győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyről várja a folytatást.

Tabáni Spartacus II. – MTK Budapest II.: 3-9
Sárkány DSE III. - MTK Budapest III.: 4-8
MTK Budapest IV. - MLTC III.: 6,5-5,5

Az MTK Budapest második csapata hat győzelemmel és hat döntetlennel 9-3-ra verte a Tabáni Spartacust. Érdekesség, hogy a hatból öt győzelmet sötéttel érte el az MTK Budapest. A csapat tagjai: Csizmadia László, Terbe Zsuzsi és Terbe Juli, Laza Szabolcs, Hortobágyi Attila és Szabolcsi János.

Az MTK Budapest harmadik csapata a konkurens, nem mellesleg 12 ifjúsági játékossal felálló Sárkány DSE ellen játszott. Ennek ellenére 8-4-re nyert az MTK Budapest. A csapat tagjai: Brinyi István, Makai György, Balla Attila, Kemény Vagyim, Forgács András és Hámori Gábor.

Az MTK Budapest negyedik csapata is sikeres volt: 6,5-5,5-re verte a papíron sokkal erősebb MLTC harmadik alakulatát. A csapat tagjai: Gehér József, Koltai Dani, Horányi Gábor, Gehér Koppány és Horányi Panna.

Az MTK Budapest felnőtt csapatai 2015. január 18-án folytatják a bajnokságot, de az első csapatnak idén még lesz NB II-es megmérettetése, Pásztón.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!