Atlétika
Nemes Rita

Kajak-kenu: rekorddöntés a vízitelepen (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.03.28 Frissítve: 2022.03.29 Kajak-kenu

Öt óra alatt – tízezer csapással – egyedi rekord született.

Egyedülálló rekord született az MTK Budapest Vízitelepén Győrffy András törzszászlós lapátja által: tízezer csapás és húzás, öt órán át tartó folyamatos evezés. A Budapesti Rendészeti Sportegyesület Főnix Dragon sárkányhajó együttesének evezőse nem finomkodott a fizikai határokkal. Télvíz idején a sárkányhajósok tanmedencében tartják fent edzettségüket, Győrffy András pedig fejébe vette, hogy egyedi rekordkísérlettel köszön el a téltől, mielőtt a nyílt vízen szállnak hajóba. Győrffy a medencében kialakított evezőpadon hajtotta végre a tízezer csapásszámot, ami még nehezebbé tette a kitűzött cél teljesítését.

A nyíltvízi és a medencében történő evezés különbségéről Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke így nyilatkozott:

Először is szeretnék gratulálni Andrásnak, hogy sikerült ezt az emberpróbáló kísérletet teljesíteni. A nyíltvízi és tanmedencés evezés között talán az egyik legjelentősebb különbség az, hogy a nyílt vízen nagyon ritka, hogy ennyi csapásszámot kelljen megtenni, az öt óra folyamatos munka arra is elég.

Szabadidős kajak-kenu szakosztályunk vezetőjét, Nagy Zsuzsát is lenyűgözte a teljesítmény:

Az elmúlt három évben szemtanúja lehettem annak, ahogy felépítették ezt a szabadidős sárkányhajócsapatot, és fantasztikus az a teljesítmény, amit Győrffy András véghez vitt.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!