Atlétika
Jankovics Dániel

Rajkai és Tóth is idő előtt búcsúzott a budapesti Grand Slam-versenytől (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.10.25 Frissítve: 2020.10.25 Cselgáncs

Mindkét cselgáncsozónknak, Rajkai Róbertnek (81 kg) és Tóth Krisztiánnal is idő előtt véget ért a budapesti Papp László Sportarénában rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadal.

Két dzsúdósunk képviselte magát a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyen. Klasszisunk, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián (90 kg) az első körben a brazilok ötödik számú versenyzőjével, Marcelo Gomessel küzdött, és győzött egy vazari értékű akcióval.

Az MTK Budapest vezetőedzője, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor a megméretés előtt már jelezte, a folytatás biztos, hogy nehéz lesz:

– Kemény diónak ígérkezik: az orosz Mihajl Igolnyikov és a grúz Avtandili Csrikisvili egyaránt zseniális cselgáncsozó, Krisztiánnak nagyon össze kell szednie magát a továbbjutásért – mondta Pánczél.

Kettejük közül az orosz bizonyult jobbnak, akivel szemben végül Krisztián is alumaradt – vazarival nyert Igolnyikov, ez pedig a végállomást jelentette a magyarnak.

– Hatalmas taktikai csata volt, nagyon elfáradtam a végére, és sajnos minél kevesebb oxigén jutott az agyamba, annál nehezebb volt fókuszálni. Ez a végén látszódott, egy picit elcsúsztam, és a riválisom azonnal élt a lehetőséggel. Igazából ezzel az egy mozdulatával győzött. Nagyon profi, régóta versenyzünk már együtt, és szerintem előnyt jelenthetett neki, hogy erős partnerekkel készült az edzőtáborban, nekem ilyen szintű balkezes ellenfelem nincs a magyarok között. Majdnem egy év szünet után úgy gondolom, benne volt, hogy hibázom. Persze csalódott vagyok, hogy nem sikerült tovább jutnom – nyilatkozta Tóth a Grand Slam-viadal hivatalos honlapjának.

Egy kategóriával lejjebb, a 81 kilogrammosok között Rajkai Róbertért szoríthattunk, aki a 32-es táblán a világranglista 33. helyezettjével, a francia Alpha Oumar Djalo ellen lépett tatamira. A vetélytárs 3:54 perc alatt ippont hajtott végre, így ő jutott tovább.

– Sokkal keményebb meccsnek éltem meg, mint amilyennek kívülről látszott. Bosszantó, hogy nem nyertem, bár elég erős és nagy versenyrutinnal rendelkezik. Úgy voltam vele, hogy mindent megpróbálok beleadni, és így most elég dühös vagyok; amiatt, mert úgy érzem, mindent megpróbáltamértékelt Robi a párharc után.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!